Toyota-kuljettajan tulevaisuus auki – ”Emme tiedä sen enempää”

Elfyn Evansin sopimus Toyotan WRC-rallitiimin kanssa umpeutuu tämän vuoden lopussa.
Elfyn Evans
Elfyn Evans. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

MM-sarjan huippukuljettajista Hyundain Thierry Neuville on ainoa, jolla on virallisesti sopimuspaperi taskussaan ensi vuodesta. Kaikki muut kuskit käyvät parhaillaan neuvotteluja suuntaan ja toiseen.

Yksi näistä kuljettajista on Evans, joka on edustanut Toyotaa vuodesta 2020.

– Tilanne on hieman avoin tällä hetkellä. Mitään ei ole allekirjoitettuna, Evans kertoo Rallit.fille.

Toyotan tehdastiimiä vedetään Suomesta käsin ja tallilla on muutenkin vahva suomalaisleima. Evans ajaa jo neljättä kautta tallissa, jonka kilpurilla hän on saanut mahdollisuuden taistella maailmanmestaruudesta.

– Olen tyytyväinen täällä. Voin sanoa, ettei minulla ole mitään isoa syytä lähteä täältä. Mutta emme tiedä vielä sen enempää, Evans sanoo hieman arvoituksellisesti.

Rallin MM-sarjan piirit ovat pienet. Mukana on vain kaksi täysiveristä tehdastiimiä, Toyota ja Hyundai, sekä Fordeja ajattava brittitiimi M-Sport. Kuten asiaan kuuluu, myös Evans on tehnyt tunnusteluja muihin leireihin.

– Se on luonnollista, että keskusteluja käydään kaikkien kanssa tähän aikaan vuodesta. Joten katsotaan, Evans pyörittelee.

Evans on tämän kauden MM-sarjassa toisena ja hän on käytännössä ainoa kuljettaja, joka voi vielä haastaa tallitoverinsa Kalle Rovanperän tämän vuoden maailmanmestaruudesta. Evans on 33 pisteen päässä maanmiehestään ennen kolmea viimeistä osakilpailua.

Katso rallin MM-sarjan pistetilanteet täältä.

Seuraava osakilpailu ajetaan ensi viikolla Chilessä.

Lue myös: Sebastien Ogier teki asiansa harvinaisen selväksi – ”Ei ole mikään salaisuus”

Lue myös: Kalle Rovanperältä vinkki jatkostaan: ”Kyllä mulla aika hyvä käry on”

Lue myös: Esapekka Lapilla loistava tilanne – kaikki kortit omissa käsissä: ”Kyse ei ole vain siitä, mitä minulle tarjotaan”

Katso alta Kreikan MM-rallin kooste.

Lue myös nämä

  • Uusimmat