Lauri Joonalle ja Janni Hussille uran ensimmäinen palkintosija WRC2-luokassa – ”Kuin voitto meille!”

Lauri Joona ja Janni Hussi ylsivät hienoon tulokseen Portugalin MM-rallissa.
Lauri Joona
Lauri Joona. Kuva: Pentti-Oskari Ilmonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Suomalaiskaksikko kirjautti WRC2-luokan kolmannen tilan. Molemmille palkintosija MM-sarjan kakkosluokassa on uran ensimmäinen. Hussille podium oli ylipäätään ensimmäinen MM-sarjassa. Joona on aiemmin niittänyt menestystä WRC3-luokassa.

– Fiilis on aivan uskomaton. Viikonloppu on ollut upea. Tämä on kuinkin voitto meille. Minun pitää kiittää kaikkia, jotka ovat olleet matkallani mukana, Joona hehkutti.

WRC2-luokan voittoon ajoi Jan Solans. Espanjalainen toi samalla Toyotan uudelle Rally2-autolle avausvoiton WRC2-luokassa. Kamppailu ykköstilasta oli tuimaa, sillä irlantilainen Skoda-kuski Joshua McErlean taipui Solansille vain 3,2 sekuntia.

– Annoin ihan kaikkeni. Tämä on ensimmäinen voitto Toyotan Rally2-autolle ja espanjalainen kuski teki sen. Iso kiitos koko tiimille. En olisi pystynyt tähän ilman heitä, Solans sanoi.

– Oli upeaa, kun ensimmäinen WRC2-voitto oli ihan näkösällä. Peli oli kuitenkin reilua, ja Jan voitti. Tämä on kuitenkin ensimmäinen podium minulle tässä luokassa, joten juhlaan on aihetta, McErlean puolestaan kertoi.

Bulgarian lipun alla ajava Nikolai Grjazin oli nopein Rally2-luokituksen autokunnista, mutta hän ei ajanut Portugalissa WRC2-luokan pisteistä. Solansin Grjazin peittosi 4,5 sekunnilla.

Sami Pajari oli ongelmissa heti torstain yleisöpätkällä ja auton vaurioiden takia hyvä tulos meni hukkaan jo perjantaina. Lauantaina Pajari nakutteli pohja-aikoja, mutta sunnuntaina hän ajoi ulos ja keskeytti. Teemu Suninen puolestaan keskeytti ulosajoon heti perjantaiaamuna.

Roope Korhonen sijoittui WRC2-luokan lopputuloksissa kuudenneksi.

RC2-luokan tulokset, Portugalin MM-ralli:

SijoitusKuljettajaTalliAika
1. Nikolai Grjazin Skoda3.53.20,7
2. Jan SolansToyota+4,5
3. Joshua McErleanSkoda+7,7
4. Lauri JoonaSkoda+1.51,9
5. Fabrizio ZaldivarSkoda +2.18,9
6.Yohan RosselCitroen+2.35,1
7. Roope KorhonenToyota+3.13,3

Lue myös nämä