Suurmestari Sebastien Ogierilta harvinainen virhe – ”Ongelmat alkoivat heti”

Vain valikoituja MM-ralleja tällä kaudella ajava Sebastien Ogier aloitti Sardinian MM-rallin vahvasti.
Sebastien Ogier
Sebastien Ogier. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Perjantain aamupäivän lenkin jälkeen multimestari johti kilpailua 16,3 sekunnin turvin ennen Hyundain suomalaiskuski Esapekka Lappia. Iltapäivällä Lappi kuitenkin runnoi Ogierin ohi, joskin vain niukalla 0,1 sekunnin erolla.

Ogier teki päivähuollossa itselleen epätyypillisen virheen. Kahdeksan maailmanmestaruutta urallaan voittanut ranskalainen on tunnetusti rengaspelin suurmestari, mutta tällä kertaa meni niin sanotusti metsään.

– Iltapäivä ei ollut paras mahdollinen. Ongelmat alkoivat heti, kun lähdimme huollosta. Periaatteessa meillä oli väärä sääinfo. Sen takia myös rengasvalinta ja säädöt olivat väärät, Ogier summasi Rallit.fille.

– Jouduin kamppailemaan koko iltapäivän. Olen kuitenkin tyytyväinen. Olemme siellä, missä halusimmekin olla eli taistelemassa voitosta. Kaikki on siinä mielessä hyvin. Huomenna meidän pitää olla tarkempia.

Sardinian rallissa on tänä vuonna harvinaisen epävakaa keli. Iltapäivän pitkällä Monte Lernon erikoiskokeella vihmoi vettä, mikä oli myrkkyä Ogierille.

– Tänä viikonloppuna rengasvalintojen tekeminen on ylipäätään vaikeaa. Meillä ei ole käytössä tarpeeksi pehmeän seoksen renkaita ja juuri niitä tässä kelissä haluaisi alle koko ajan. Kyse on siitä, kuka valitsee oikeat renkaat oikeaan aikaan. Joka lenkille pehmeitä renkaita ei riitä, joten kyseessä on kompromissi, Ogier summasi.

Ogier oli myös Meksikon MM-rallissa maaliskuussa voittokamppailussa perjantaina juuri Lappia vastaan. Tuolloin homma ratkesi heti lauantaiaamun avauspätkällä Ogierin eduksi, kun suomalaiskuski ajoi ulos tieltä.

– Ehkä tämä on näyttänyt taistelulta Esapekkaa vastaan, mutta tässä kisassa on enemmän kyse taistelusta itseään vastaan. Pitää vain yrittää selvitä parhaansa mukaan. Huomenna meillä on ainakin tasaväkiset lähtöpaikat. Sää on myös varmasti taas haastava ennustaa, Ogier mietti.

Perjantain iltapäivän 49,9 kilometrin monsteripätkällä tiimikaveri Kalle Rovanperä näytti jälleen sadekelin taitonsa. Ogier ei kuitenkaan ole huolissaan.

– Kalle tykkää vesisateesta. Minulla oli isoin ongelma iltapäivällä, että olin ottanut väärät säädöt. Oli vaikeaa ajaa märemmässä kelissä kuin odotimme.

Katso alapuolelta Sardinian MM-rallin perjantain iltapäivän pätkien parhaat palat.

Lue myös nämä