Yllättävä ongelma päätti suomalaiskuskin voittokamppailun MM-rallissa

Teemu Suninen oli kuin maansa myynyt Sardinian MM-rallin perjantain erikoiskokeiden päätteeksi.
Teemu Suninen
Siinä se on: Teemu Suninen ja hajonnut vanne. Kuva: Toni Heinonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundai-kuljettaja Suninen ajoi WRC2-luokan kärjessä, mutta päivän viimeisellä pikataipaleella hyvä työ valahti alas pöntöstä. Suninen ja kartanlukija Mikko Markkula joutuivat pysähtymään renkaanvaihtoon 50-kilometrisellä Monte Lernon pätkällä.

Aikaa meni hukkaan yli kaksi minuuttia ja samalla ykköstila vaihtui luokan seitsemänteen sijaan.

– Vanne hajosi. Se on ollut viime aikoina puheenaihe. Nyt kävi taas näin. Siitä se fiilis lässähti, Suninen totesi pettyneenä.

– Meillä oli hyvä vauhti, ja auto toimi hienosti. Oli hyvä fiilis ajaa. Olimme siihen asti kärjessä, ja luvassa olisi ollut kivaa kilvanajoa.

Iltahuoltoon saapuessa useampikin kuljettaja kävi tarkastelemassa Sunisen kilpurin takakontissa ollutta pyörää, josta vanne oli pettänyt.

– Nyt kävi näin. Sitä osuutta on ajettu useampana vuonna, eikä se ole edes kaikista rajuin osuus. Näköjään vanne voi mennä sielläkin hajalle, Suninen hämmästeli.

Kuuntele alta Rallit.fin tuorein Rallipodi! Jaksossa äänessä on muun muassa Teemu Suninen, joka on lähellä huippupestiä rallin MM-sarjassa. Voit kuunnella jakson myös Spotifyssä. Juttu jatkuu upotuksen alla.

Sunisella on vielä pari päivää aikaa petrata sijoitustaan Sardinian sorakisassa. Ja mikäli jokelalaisen vauhti on samalla tasolla kuin perjantaina, sijoitus on varmasti huomattavasti parempi kisan päätteeksi.

– En ole edes katsonut sijoituksia tai aikaeroja. On tässä hieman aikaa kiristää. Pari minuuttia olemme perässä, Suninen summasi.

Sami Pajari johtaa WRC2-luokkaa perjantain päätteeksi 6,3 sekunnin erolla ranskalaiseen Adrien Fourmaux’hon.

Sardinian MM-rallin WRC2-luokan tilanne EK7/19 jälkeen:

1. Sami Pajari   Skoda 1.35.37,3
2. Adrien Fourmaux Ford    +6,3
3. A. Mikkelsen  Skoda   +15,9
4. Mikolaj Marczyk Skoda  +1.04,7
5. Yohan Rossel  Citroen +1.13,2
6. K. Kajetanowicz Skoda  +1.33,6
7. Teemu Suninen  Hyundai +2.01,6

Lue myös nämä