Sebastien Ogier innoissaan MM-rallin monsteripätkästä: ”Tuo lisämaustetta kisaan”

Sebastien Ogier palaa rallin MM-sarjaan jätettyään väliin Portugalin MM-rallin pari viikkoa sitten.
Sebastien Ogier
Sebastien Ogier. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Jo kaksi voittoa tällä kaudella ajanut Toyota-kuski on edelleen MM-pisteissä kolmantena, vaikka on jättänyt kaksi osakilpailua ajamatta. Kahdeksankertainen maailmanmestari varmasti toivoi, että olisi valahtanut vielä muutaman pykälän alemmaksi pistetaulukossa.

Ogier lähtee kolmantena autona perjantain pitkälle ajopäivälle, jonne multimestari povaa jo ratkaisun paikkoja.

– Sardinia on ralli, jota olen oppinut rakastamaan. Aluksi olin siellä vaikeuksissa, mutta vuosien mittaan olen oppinut hallitsemaan kisan. Minulla on hyvät muistot kaudelta 2021, kun onnistuin voittamaan ensimmäisenä autona, vaikka sen ei pitäisi olla mahdollista, Ogier sanoo.

– Meillä on nyt vähän parempi lähtöpaikka, mutta haaste on silti iso.

Perjantaina Sardiniassa kaasutellaan kahteen kertaan 49,90 kilometriä pitkä Monte Lernon monsterierikoiskoe. Ogier odottaa kenties koko kisan kannalta erittäin ratkaisevaa pätkää innolla.

– Järjestäjien tekemä 50-kilometrinen erikoiskoe on varmasti iso haaste. Tykkään kuitenkin haasteista ja rehellisesti sanottuna tuollaiset pätkät tuovat lisää maustetta kisaan. Renkaita on hallittava tarkasti. Luvassa on mielenkiintoinen ralli.

Sardinian MM-ralli starttaa torstaiaamuna ajettavalla testierikoiskokeella. Torstai-iltana varsinainen kisa pärähtää käyntiin rallin keskuspaikan Olbian keskustassa ajettavalla yleisöpätkällä.

Katso alapuolelta, mitä Sardinian MM-rallissa on luvassa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat