Onko Ott Tänakilla jälleen edessä selviytymistaistelu? – ”Teemme kaikkemme, jotta saisimme vähän lisää vauhtia”

M-Sport Fordin Ott Tänak on aloittanut vahvasti rallikauden 2023, vaikka virolaisen omien sanojen mukaan Puma Rally1 -auton suorituskyky on vielä kaukana toivotusta.
Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kauden avauskisa Monte Carlossa oli Tänakilta vaisu, kun tuloksena oli viides tila. Ruotsin lumilta napsahti kuitenkin voitto ja Kroatiasta toinen sija. Meksikon rallin Tänakilta pilasi tekninen vika.

Pari viikkoa sitten ajetussa Portugalin MM-rallissa Tänakilla ei löytynyt vauhtia kärkikamppailuun, mutta virolainen toi autonsa maaliin neljäntenä. MM-sarjan pistetilanteessa virolaiskuski on toisena.

Tämän viikon Sardinian MM-ralliin Tänak lähtee varovaisen toiveikkaana. Vaikka Puma Rally1 -auto ei ole vielä istunut toivotulla tavalla vuoden 2019 maailmanmestariin käteen, ovat talli ja Tänak paiskineet kovasti töitä. Tänakin mukaan isompia kehitysloikkia on luvassa vasta myöhemmin kesällä.

– Sardinia on monella tapaa uniikki ralli. Tiet ovat haastavia ja pitoa on vähän. Erikoiskokeet ovat myös kapeita sekä välillä todella nopeita. Olen aina nauttinut siellä ajamisesta, Tänak sanoo.

– Koko M-Sportin tiimi yhdessä Ford Performancen USA:n porukan kanssa ovat tuomassa seuraavia kehitysaskeleita autoomme, jotta saisimme lisää suorituskykyä. Meillä tulee olemaan kiireisiä päiviä Sardinian jälkeen. Teemme kaikkemme, jotta saisimme vähän lisää vauhtia.

Tänakille tuo lisää haastetta lähtöpaikka toisena autona. Sardinian soralla ensimmäisinä autoina reitille lähtevät kärsivät aina irtosoran auraamisesta. Portugalissa Tänak oli kaukana Toyotan ja Kalle Rovanperän vauhdista, mutta Sardinia on jälleen uusi tarina.

– Tavoitteena on ottaa taas askel lähemmäksi vastustajiamme. Hommat ottavat oman aikansa, mutta olen varma, että kehitymme askel askeleelta. Nyt on taas sellainen hetki.

Sardinian MM-rallissa toista Puma Rally1 -autoa komentaa tuttuun tapaan Pierre-Louis Loubet. Ranskalaisen kausi ei ole alkanut toivotulla tavalla, vaikka mies onkin lupaavia pätkäaikoja tehtaillut. Viime kaudella Loubet oli Sardiniassa neljäs, joten odotukset ovat nyt korkealla.

– Minusta vauhtimme perjantaina Portugalissa lupasi hyvää Sardiniaa ajatellen. Nyt tärkeintä on välttää virheitä, sillä pienilläkin lipsautuksilla voi olla isot seuraukset. Tiedämme, että meillä on vauhtia. Kaikki pitää vain saada osumaan kohdilleen, Loubet summaa.

Sardinian MM-ralli käynnistyy torstaiaamuna ajettavalla testierikoiskokeella.

Katso alapuolelta, mitä Sardinian MM-rallissa on luvassa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat