Quantcast

Sebastien Ogier harmittelee Safari-rallin peruuntumista – ”Kenia olisi ollut uusi tarina”

Sebastien Ogier
Sebastien Ogier. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin kuusinkertainen maailmanmestari Sebastien Ogier harmittelee, ettei legendaarinen Safari-ralli voinut tehdä paluuta WRC-kalenteriin tällä kaudella. 

Heinäkuulle suunniteltu Kenian MM-ralli päätettiin perua kokonaan koronapandemien vuoksi. Viimeksi Safari on ajettu MM-sarjassa vuonna 2002, jolloin skottilegenda Colin McRae ajoi voittoon liki kolmen minuutin erolla ennen Harri Rovanperää. Sen jälkeen kisa on kuulunut säännöllisesti Afrikan rallisarjaan ja olipa se mukana myös IRC-sarjassa vuosina 2007 ja 2009.

Sebastien Loeb on ainoa nykykuskeista, joka oli mukana vuoden 2002 Safari-rallissa. Tuolloin vasta WRC-uransa alkuvaiheissa ollut ranskalaistähti sijoittui kisassa viidenneksi. Myöhemmin urallaan Loeb saalisti huikeat yhdeksän maailmanmestaruutta.

– Uskon, että me kaikki olimme innoissaan siitä, että nyt päästään kokonaan uuteen kisaan. Safari olisi ollut uusi juttu kaikille meidän sukupolvemme kuskeille, kuusinkertainen mestari Sebastien Ogier kommentoi DirtFish-sivustolle.

– Meidän ikäluokan kuskit eivät ole koskaan olleet sillä mantereella ajamassa kilpaa. Vaikka en tiedä itse kisasta mitään, se olisi varmasti tuonut täysin uusia haasteita verrattuna viime kausiin. Turkin ralli oli jo askel haastaviin olosuhteisiin, mutta Kenia olisi ollut vielä eri tarina, Ogier jatkaa.

Katso alta kooste viime MM-kauden ulosajoista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,334488″ ap mute ]

 

Sekä Ogier että puolustava maailmanmestari Ott Tänak kuitenkin odottavat innolla koronapandemian selätystä. Keniassa on määrä ajaa kaudella 2021.

– Se on erityinen ralli ja se olisi ollut sitä tänä vuonna. Olin jo nähnyt jotain kuvia, että minkälaisia polkuja meidän olisi pitänyt siellä seurata. Se olisi ollut oikeasti seikkailu Afrikassa. Toivottavasti me saamme sen mahdollisuuden tulevaisuudessa, Tänak summaa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat