Ott Tänak ui vastavirtaan, ei lyttää FIA:n uusia hybridisääntöjä – ”Autot ovat myös jatkossa nopeita”

Ott Tänak
Ott Tänak: Austral/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjan on määrä siirtyä hybridikauteen vuonna 2022. Kansainvälisen autoliiton FIA:n  kaavailemat säännöt hybridiautoihin ovat aiheuttaneet paljon keskustelua suuntaan ja toiseen. 

Selvää on, että autovalmistajat haluavat näyteikkunaan kilpureita, jotka toimivat samalla teknologialla, millä myös autoja myydään. Kuljettajat ovat kuitenkin mananneet muita säästötoimia, joilla FIA haluaa houkutella uusia valmistajia mukaan rallin pariin. Uusien sääntöjen mukaan muun muassa autojen joustovaraa ja aerodynamiikkaa vähennetään.

Lue myös: Kalle Rovanperä ihmettelee WRC-uudistuksia – ”Toisaalta minun ei pidä sitä tietää, minä vain ajan”

Puolustava maailmanmestari Ott Tänak uskoo, että myös hybridiautoista saadaan näyttäviä. Tänak on yksi harvoista nykykuskeista, jotka pitävät uusia sääntöjä järkevinä. Monet kuljettajat ovat ihmetelleet FIA:n linjauksia.

– Olen aika varma, että jos työt tehdään hyvin, autot ovat myös jatkossa nopeita. Ne voivat olla vähän hankalampia ajettavia, mutta toisaalta se on yksinkertaisempaa. En usko, että on kovin vaikeaa sen suhteen, että vauhdit pysyvät ennallaan, Tänak kertoi DirtFish-sivuston videokeskustelussa.

– Tietenkin turvallisuus on tärkein elementti. Vaikka autot olisivat vähän yksinkertaisempia tai vaikeammin ajettavia, ne voivat silti olla upeita katseltavia. Pitää kuitenkin muistaa, että hintaan ei vaikuta vain auto ja säännöt. Tiimi pitää viedä kisapaikalle ja niin edelleen. Se on monen asian summa, Tänak jatkaa.

Rallin MM-sarjan on tähän tietoon määrä jatkua Suomessa elokuun alussa. Rallit Portugalissa ja Keniassa on jo peruttu. Sardinian ja Argentiinan ralleja on siirretty, mutta niitä tuskin ajetaan tänä vuonna.

Lue myös: Hyundain WRC-tähdeltä täysi tyrmäys FIA:n hybridisäännöille- ”Kysyin heti pomoltani, että hyväksyitkö tämän paskan”

Lue myös nämä