Sebastien Loebin toiminta ällistytti – ”En tiedä yhtäkään toista kuljettajaa, joka olisi tehnyt niin”

Rallin yhdeksänkertainen maailmanmestari Sebastien Loeb teki vaikutuksen insinööriinsä hiljattain ajetussa Azorien rallissa.
Sebastien Loeb
Sebastien Loeb. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Loeb kävi testaamassa vauhtiaan Skodan uudella Fabia RS Rally2 -autossa Azorien rallissa. 49-vuotiaan ranskalaiskonkarin meno oli riittävän rivakkaa, sillä hän otti voiton, vaikkei ollut koskaan aiemmin kilpaillut Skodalla tai Rally2-luokituksen autolla.

Kaiken lisäksi ykköstila heltisi kovassa seurassa. Azoreilla oli mukana sellaisia nimiä kuten Andreas Mikkelsen, Ole Christian Veiby, Nil Solans ja Erik Cais.

Lue myös: Sebastien Loeb todisti jälleen taitonsa – ranskalaislegenda kurvaili Skodalla voittoon keskellä Atlantin valtamerta

Skodan kokenut belgialaisinsinööri Yannick Willocx työskenteli Loebin kanssa Azoreilla. Konkarikuljettaja teki Willocxiin vaikutuksen heti kisaviikonlopun alussa.

– En tiedä, miten Sebastien ajoi testeissä, mutta keräämämme datan perusteella määrittelimme säädöt. Ensimmäisen vetonsa jälkeen hän huomautti aliohjautumisesta mutkaan tullessa, jos hän jarruttaa hieman myöhemmin. Yllätyin eniten siitä, että analyysinsä päätteeksi hän sanoi minulle sopeutuvansa autoon, Willocx kertoi ranskalaiselle Autohebdo-lehdelle.

– En tiedä yhtäkään toista kuljettajaa, joka olisi tehnyt niin. Yleensä kuljettajat sanovat, että auto pitää sopeuttaa heidän omaan ajotyyliinsä. Jos jokin on vikana, ongelma on aina autossa eikä ajotyylissä. Sebastien lähestyi asiaa eri tavalla kuin suurin osa hänen kollegoistaan, Willocx hämmästeli.

Belgialaisinsinööri piti Loebin työskentelytavasta.

– Minulla oli tarpeeton olo Azoreilla. Se oli erittäin positiivinen kokemus minulle. Mutta ehkä tämä ei ole niin hyvä juttu muille kuljettajille, joiden kanssa työskentelen tulevaisuudessa, Willocx veisteli.

Loeb osallistui viime vuonna neljään MM-ralliin M-Sport Fordin Rally1-autolla. Loebin tämän kauden ohjelmaan ei ainakaan toistaiseksi kuulu rallin MM-sarjan osakilpailuja.

Katso alta kooste viime vuoden Monte Carlon MM-rallista, jossa Loeb otti voiton Ford Puma Rally1 -autolla.

Lue myös nämä