Sebastien Loeb todisti jälleen taitonsa – ranskalaislegenda kurvaili Skodalla voittoon keskellä Atlantin valtamerta

Sebastien Loeb ajoi voittoon Azorien rallissa myöhään lauantai-iltana.
Sébastien Loeb
Sébastien Loeb. Kuva; Kin Marcin / Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Loeb ajoi keskellä Atlantin valtamerta sijaitsevilla saarilla ensimmäistä kertaa Skodan RS Fabia Rally2 -autolla. Ranskalainen rallilegenda pääsi nopeasti sinuiksi auton kanssa, sillä jo perjantaina mies ajoi viidelle erikoiskokeelle neljä pohja-aikaa.

Lauantaina Loeb keskittyi varmistelemaan voittoaan, joka heltisi lopulta 19,2 sekunnin turvin ennen Toksportin Skodalla niin ikään ajanutta Andreas Mikkelsenia.

– Tämän kisan anti oli tosi positiivinen. Me tulimme tänne pitämään hauskaa ja siinä me onnistuimme. Tällä kauniilla saarella kaikki tuntuvat rakastavan rallia, Loeb nautiskeli.

– Meillä oli hieno taistelu Andreaksen kanssa. Vaikka ajoin koko ajan kovaa, ehdin vähän katsella myös upeita maisemia. Ensimmäinen kokemukseni Rally2-autosta oli hieno. Nämä ovat tosi hyviä autoja ja erittäin hyvä ponnahduslauta kohti vielä isompia autoja, yhdeksänkertainen maailmanmestari jatkoi.

Kolmanneksi kilpailussa ylsi espanjalainen Nil Solans, joka jäi Loebista yli minuutin. Ole Christian Veiby oli rallin neljäs ennen Ricardo Mouraa ja Erik Caisia.

– Ikävä kyllä meillä oli rengasrikko heti ekalla pätkällä, jonka takia meidän piti hidastaa, jotta emme saa enempää rengasrikkoja samalla lenkillä. Sen jälkeen koitimme hyökätä, mutta tein virheen, jonka jälkeen oli mahdotonta taistella voitosta. Oli miten oli, rakastan tätä rallia todella paljon, toiseksi sijoittunut Mikkelsen hehkutti.

– Pääsimme kisan maaliin ja se on tärkeintä. Avauspätkällä otin liian kovat renkaat, jonka takia hävisin aikaa. Sen jälkeen rengasvalinnat onnistuivat paremmin. Ajoimme hyviä pätkäaikoja ja pääsimme podiumille, joten pitää olla tyytyväinen, kolmanneksi sijoittunut Solans puolestaan totesi.

Azorien rallin lopputulokset:

1. Sebastien Loeb  Skoda 1.17.57,7
2. Andreas Mikkelsen Skoda   +19,2
3. Nil Solans    Skoda  +1.17,8
4. O-C Veiby     Skoda  +1.32,9
5. Ricardo Moura   Skoda  +1.40,1
6. Erik Cais     Skoda  +1.58,4

Lue myös nämä