Sebastien Loebin tallikaverille paha takaisku Dakar-rallin kynnyksellä – kartturilla koronavirus

Nani Roma
Nani Roma. Kuva: Francois Flamand / DPPI
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Espanjalainen Joan ”Nani” Roma on kokenut ikävän takaiskun vain vajaa viikko ennen Dakar-rallin alkua.

Roman kartanlukijalla Dani Oliverasilla on todettu koronavirustartunta, joten klassikkokilpailu jää kartturilta väliin. Hätiin on hälytetty ranskalainen Alexandre Winocq.

– Kiitän Dania valmistautumistyöstä ja tuesta, mitä hän on antanut tämän vuoden kisaa varten. Olen tietenkin pahoillani, ettei hän voi laittaa kaikkea sitä työtä käytäntöön. Olen tuntenut Alexin pitkään ja hän on kokenut kartturi. Olemme valmiita tositoimiin yhdessä pikahälytyksellä, Roma kertoo.

– Onhan se tietenkin iso pettymys, ettei Dani voi olla mukana auttamassa Bahrain Raid Xtreme -tiimiä tallin ensimmäisessä Dakarissa. Olen kuitenkin iloinen, että pääsen nyt mukaan. Olin valmistautunut Dakariin jo aiemmin, mutta ensimmäiset suunnitelmani eivät toteutuneet. Onkin todella hienoa, että pääsen ajamaan yhdessä noin kokeneen ja taitavan kuskin kanssa, Winocq puolestaan summaa.

Roman autona on Prodriven kehittämä kilpuri. Tallikaverina toimii rallin yhdeksänkertainen maailmanmestari Sebastien Loeb. Prodriven tiimin odotetaan pystyvän haastamaan Minillä kilpailevat Carlos Sainzin ja Stephane Peterhanselin sekä Toyotan Nasser Al-Attiyahin.

Vuoden 2021 Dakar-ralli käynnistyy 3. tammikuuta Jeddahin kaupungista. Edessä on 12 raastavaa etappia ja yli 7 500 etappikilometriä. Ralli päättyy 15. tammikuuta.

Roma on voittanut Dakar-rallin kahdesti. Espanjalainen vei klassikkokilpailun vuonna 2004 moottoripyörällä ja kymmenen vuotta myöhemmin autojen luokassa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat