Quantcast

Sebastien Loebin ja Toyotan neuvottelut karille – suurmestarin uusi suunnitelma selvillä

Sebastien Loeb
Sebastien Loeb. Kuva: Helena El Mokni/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Sebastien Loeb tekee tammikuussa paluun legendaariseen Dakar-ralliin brittitiimin kalustolla.

Motorsport.comin mukaan Loeb osallistuu Saudi-Arabiassa järjestettävään Dakariin Bahrain Raid Xtreme -tiimin väreissä. Bahrain Raid Xtremen taustalta löytyy perinteikäs brittitiimi Prodrive.

Tiettävästi Loeb kävi aiemmin neuvotteluja myös Toyotan Dakar-tallin kanssa, mutta osapuolet eivät päässeet molempia tyydyttävään sopimukseen. Useiden lähteiden mukaan Toyota-diiliin olisi voinut sisältyä myös rallin MM-sarjan osakilpailuja Toyota Yaris WRC -autolla.

Rallin maailmanmestaruuden yhdeksän kertaa voittanut Loeb ajoi Dakarissa viimeksi vuonna 2019, jolloin ranskalaiskonkari sijoittui aavikkokisassa kolmanneksi. Loeb on ollut Dakarissa mukana kaikkiaan neljä kertaa Peugeot’lla ja parhaimmillaan hän ajoi maratonkilpailussa toiseksi vuonna 2017.

Loeb on edustanut Hyundain WRC-tallia vuodesta 2019, mutta hänen sopimuksensa Hyundain kanssa umpeutuu vuoden lopussa. Tällä kaudella hän osallistui vain kahteen MM-ralliin koronaviruksen karsittua kisoja kalenterista. Loeb, 46, ajoi toistaiseksi viimeisen MM-rallinsa syyskuun puolivälin jälkeen Turkissa, missä hän sijoittui upeasti kolmanneksi.

Lue myös: Vieläkö Sebastien Loeb nähdään WRC-auton ratissa? – ”Minulla oli tosi hauskaa, joten miksi ei?”

Katso alta kooste Turkin MM-rallin tapahtumista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,350360″ ap mute]

 

Loeb ei vielä Turkissa kuopannut MM-ralliuraansa lopullisesti.

– En usko, että ajan ensi vuonna samanlaista kuuden rallin ohjelmaa kuin esimerkiksi viime kaudella. Ehkä keskityn välillä taas Dakariin tai muihin haasteisiin. En sano kuitenkaan, että en varmasti aja yhtään MM-rallia ensi vuonna. Mitään ei ole päätetty suuntaan tai toiseen, Loeb kertoi Rallit.fille kaksi viikkoa sitten.

Loeb ja kartanlukija Daniel Elena pääsevät testaamaan BRX-tallin kalustoa lokakuussa Lähi-idässä. Dakar-ralli järjestetään 3.-15. tammikuuta Saudi-Arabiassa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat