Quantcast

Rallit.fi paljastaa: Tällainen on Toyotan WRC-tallin uusi päämaja Jyväskylässä – Tommi Mäkinen yhä salamyhkäisenä

Toyotan WRC-talli
Toyotan WRC-tallin uudet tilat sijaitsevat viiden kilometrin päässä Jyväskylän keskustasta. Kuva: Toni Heinonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjassa kilpaileva Toyotan WRC-talli muuttaa tänä syksynä uusiin toimitiloihin Jyväskylässä. Rallit.fi selvitti, missä tiimin toimintaa pyöritetään jatkossa.

Tommi Mäkisen johtaman tallin pääkallopaikka on tähän saakka sijainnut nelinkertaisen maailmanmestarin kotimaisemissa Puuppolassa. Viime viikolla paljastui, että Toyota on hankkinut Mäkisen yritykseltä WRC-tallin liiketoiminnan ensi vuoden alusta lähtien. Tallipäällikön paikalta uusiin tehtäviin siirtyvä Mäkinen kertoi samassa yhteydessä, että tiimi pistää kamansa kasaan Puuppolan pelloilla ja muuttaa isompiin tiloihin.

Lue myös: Tommi Mäkiseltä iso lupaus Toyotan rallitallin työntekijöille

Lue myös: Onko tässä Toyotan WRC-tallin tuleva päällikkö? Tommi Mäkinen paljastaa, ketä hän on suositellut seuraajakseen

Rallit.fi sai tällä viikolla vinkin, missä Jyväskylän kaupunginosassa Toyotan uusi päämaja voisi mahdollisesti sijaita. Syysaamuna tehdyn lenkin aikana vinkki osoittautuu nopeasti oikeaksi.

Kyseisessä kaupunginosassa on vain muutama kiinteistö, jotka voisivat kelvata WRC-tehdastallille. Lenkin viimeisellä kohteella tärppää – parkkipaikalla näkyy tuttu hahmo, Toyotan tekninen johtaja Tom Fowler.

Brittipomo astelee päättäväisesti sisään rakennukseen, jonka pääsisäänkäynnin edessä on lava rakennusjätettä varten.

Rakennuksen sisällä tehdään remonttia. Tästä merkkinä parkkipaikalla on pysäköitynä useiden eri urakoitsijoiden pakettiautoja.

Toyotan WRC-talli
Rakennuksen sisällä tehdään remonttia. Kuva: Toni Heinonen

Hieman Fowlerin jälkeen rakennukseen menee muitakin Toyotan työntekijöitä. Yksi heistä pyöräilee paikalle sonnustautuneena Toyota Gazoo Racingin takkiin.

Enää ei ole epäilystä – täällä viiden kilometrin päässä Jyväskylän keskustasta sijaitsevat Toyotan uudet tilat, missä tallin WRC-autoja suunnitellaan ja kehitetään jatkossa.

Kiinteistö on huomattavasti suurempi kuin Tommi Mäkinen Racingin verstas Puuppolassa vajaan 20 kilometrin päässä. Toyota tulee uuteen kotipaikkaansa vuokralaiseksi. Kiinteistön teollisuus- ja toimistotilat ovat valmistuneet vuonna 1993.

Toyotan WRC-talli
Kiinteistöllä on tuhansia neliöitä tuotanto- ja toimistotiloja. Kuva: Toni Heinonen

Tähän asti tiloja on majoittanut jyväskyläläinen yritys, joka toimii kansainvälisillä markkinoilla. Yritys on löytänyt itselleen uuden paikan Jyväskylän kantakaupungin eteläpuolelta.

Kuvio on sitä myöten selvä: Toyota kaipasi isompaa kiinteistöä ja sellainen vapautui sopivasti hyvien kulkuyhteyksien varrelta lähempää keskustaa.

Toyotan WRC-talli
Toyotan WRC-tiimin pääkallopaikka on sijainnut tähän saakka keskellä Puuppolan peltoja. Kuva: Toni Heinonen
Toyotan WRC-talli
Kuva: Toni Heinonen

Otetaan vielä soitto tallipäällikön pestiä vuoden loppuun asti hoitavalle Mäkiselle, jotta asialle saadaan lopullinen vahvistus. Se jää kuitenkin saamatta. Mäkinen sanoo, ettei voi kommentoida asiaa.

Mäkisen salamyhkäisyydelle on selkeä syy. Hänen tehtävänään ei ole tiedottaa tiimin uudesta päämajasta. Se homma kuuluu Toyotalle, joka vastaa jatkossa WRC-tallin toiminnasta.

Lue myös: Uutispommi! Tommi Mäkinen ei jatka Toyotan WRC-tallin pomona tämän kauden jälkeen – siirtyy uuteen pestiin

Lue myös nämä

  • Uusimmat