Sebastien Loeb nappasi etappivoiton, Toyota-kuskin johtoasema pitää

BRX Hunterin kalustolla ajava Sebastien Loeb voitti keskiviikon etapin Dakar-rallissa Saudi-Arabiassa.
Sebastien Loeb
Sebastien Loeb. Kuva: Marcelo Maragni / Red Bull Content Pool

Ranskalainen ralli-ikoni oli hävinnyt kahden aiemman etapin aikana kärjelle yli puolitoista tuntia, mutta vihdoin keskiviikkona kaikki osui kohdilleen. Loeb vei 425 kilometriä pitkän etapin voiton niukalla 13 sekunnin erolla ennen Audin Stephane Peterhanselia.

Etappivoitostaan huolimatta Loeb on edelleen kaukana kilpailun kärkitiloista 13. sijalla. Lisää tuskaa BRX-tiimi sai, kun Loebin tiimitoveri Orlando Terranova joutui keskeyttämään keskiviikon etapilla selkäkipujen vuoksi.

– Orly palasi varikolle voimakkaan selkäkivun vuoksi. Hän koki eilen kovan laskeutumisen hypyssä ja oli ihan ok, mutta kymmenen kilometrin ajon jälkeen selkään alkoi jälleen sattua. Siksi hän päätti palata takaisin, tiimin tiedotteessa kerrotaan.

Kilpailun kärjessä porskuttaa Toyotan qatarilaiskuski Nasser Al-Attiyah. Toisella sijalla oleva, niin ikään Toyotan kalustolla ajava saudikuski Yazeed Al-Rajhi on jäänyt Al-Attiyahista reilut 18 minuuttia.

Kolmannelle tilalle kilpailussa on noussut Stephane ”Mr. Dakar” Peterhansel, jonka ero kärkeen on 18 minuuttia ja 52 sekuntia. Tiistaina ongelmissa ollut Audin Carlos Sainz nousi puolestaan takaisin neljännelle tilalle. Eroa kärkeen on silti yli puoli tuntia.

Torstaina Dakar-rallissa on vuorossa 373 kilometriä pitkä etappi. Kisassa ajetaan yhteensä 14 etappia ja liki 5 000 kisakilometriä.

Katso alapuolelta, kuinka kolmas etappi haastoi kuskit tiistaina.