Quantcast

Nähdäänkö Sebastien Loeb vielä rallin MM-sarjassa? ”Jos Malcolm soittaa minulle, niin miksipä ei”

Sebastien Loeb
Sebastien Loeb. Kuva: Helena El Mokni/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin yhdeksänkertainen maailmanmestari Sebastien Loeb ei tyrmää mahdollisuutta paluulleen rallin MM-sarjaan.

Loebin sopimus Hyundain WRC-tallin kanssa umpeutui viime vuonna. Ranskalaiskonkari jakoi kahden kauden ajan ajovastuuta Hyundain kolmannessa autossa, ja yhteistyö päättyi komeaan kolmanteen sijaan viime syksyn Turkin MM-rallissa.

Loeb, 47, keskittyy nykyään Dakar-ralliohjelmaansa Prodrive-tallin kanssa ja lisäksi hän kilpailee uudessa Extreme E -sarjassa, jossa hän edustaa Lewis Hamiltonin perustamaa X44-tiimiä.

Rallin MM-sarjan menestynein kuljettaja voisi vielä harkita paluuta erikoiskokeille, mikäli hänelle tarjoutuu siihen tilaisuus.

– En ole ajatellut sitä, mutta se voisi kiinnostaa.

– Tänä vuonna Dakar ja Extreme E ovat minun pääohjelmani. Mutta jos vaikkapa Malcolm (M-Sportin pääpomo Wilson) soittaa ja pyytää minua ajamaan rallin, niin miksipä ei, Loeb kertoi DirtFish-sivustolle.

Yksi asia on kuitenkin varma: Loebia ei nähdä Suomen MM-rallin kaltaisessa nopeassa sorarallissa. Hän ei ole myöskään kiinnostunut ajamaan vakituisesti MM-sarjassa.

– En lähde Suomeen, mutta Turkista jäi hyvät muistot viime vuodelta, Loeb sanoi.

Loeb oli lähellä loikata Wilsonin leiriin vuonna 2005. Hän kävi jo testaamassa Ford Focusta Englannissa, mutta päätti lopulta pysyä Citroenin ohjaamossa.

– Keskustelimme silloin vakavasti. Pääsimme jo siihen pisteeseen, että neuvottelimme siitä, mitä hän tarvitsee ja miten asiat saadaan toimimaan. Mukava kuulla, että hän on edelleen kiinnostunut, Wilson kertoi.

Wilson painotti, että M-Sport etsii ensisijaisesti täyden kauden ajavia kuljettajia ensi vuodelle.

– Mutta tämä on sellainen asia, jota meidän pitää miettiä. Seb on tyyppi, johon olen aina yhteydessä.

Loeb etsii parhaillaan itselleen uutta kartanlukijaa etenkin Dakar-rallia varten. Hänen ja kartanlukija Daniel Elenan pitkä yhteistyö päättyi yllättäen maaliskuussa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat