Quantcast

Sami Pajarille keskeytys ja tukku pohja-aikoja Ruotsin MM-rallista – ”Otetaan positiiviset asiat muistiin”

Sami Pajari ja kartanlukija Enni Mälkönen ajoivat junioreiden MM-kauden avausosakilpailussa Ruotsissa luokan viidenneksi.
Sami Pajari
Sami Pajari. Kuva: Taneli Niinimäki
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kilpailun avauspäivän toisen erikoiskokeen jälkeen luokan johdossa olleen Pajarin autoon iski tekninen vika polttoainepuolelle, joka pakotti kaksikon keskeyttämään. 

Auto saatiin kuitenkin kuntoon lauantaiksi ja Pajarin tavoitteeksi jäikin ajaa mahdollisimman paljon erikoiskokeiden pohja-aikoja, joista palkintona on jokaisesta yksi MM-piste. Tavoite täyttyi lähes täydellisesti, sillä Pajari ajoi toisena kilpailupäivänä kuudesta erikoiskokeesta viidelle pohja-ajan. 

– Tavoite oli ajaa mahdollisimman paljon pohja-aikoja ja siinä onnistuttiin ihan hyvin. Nautin ajamisesta ja kaikki sujui hyvin, Pajari sanoi.

Sunnuntaina kolme ensimmäistä pohja-aikaa menivät kovaa sekuntikamppailua kärjessä käyneille Lauri Joonalle sekä britti Jon Armstrongille. Tuo kamppailu päättyi lopulta Armstrongin eduksi 2,7 sekunnin erolla, mutta Pajari nosti itsensä viimeisen erikoiskokeen pohja-ajallaan JWRC-sarjan pisteissä kolmanneksi.

– Ei tulos sitä ole mitä lähdettiin hakemaan, mutta tulos oli se, mitä oli otettavissa perjantaina tulleen keskeytyksen jälkeen. Lauantai sujui hienosti viiden peräkkäisen pohja-ajan myötä. Päätöspäivänä pyrittiin pohjia ajamaan lisää, mutta voitosta kamppaillut kaksikko puristi todella kovaa ja se ei tehnyt lisäpisteiden ajamista helpoksi. Otetaan positiiviset asiat muistiin ja suunnataan niiden kera kohti Kroatiaa, summasi Pajari kilpailuaan. 

Junioreiden MM-sarja jatkuu pienen tauon jälkeen huhtikuun lopussa ajettavalla Kroatian MM-rallilla.

JWRC-luokan tulokset Ruotsin MM-rallista:

1. Jon Armstrong  2.24.31,1
2. Lauri Joona     +2,7
3. William Creighton +2.22,5
4. McRae Kimathi  +47.24,2
5. Sami Pajari   +49.28,4

Pistetilanne: 

1. Armstrong 30p
2. Joona   21p
3. Pajari   17p
4. Creighton 16p
5. Kimathi  12p

Lue myös nämä

 • Uusimmat