Sami Pajari kovalla tavoitteella Viron MM-ralliin – ”Saa oikeasti ajaa kovaa”

Sami Pajarin ja kartanlukija Enni Mälkösen kausi rallin MM-sarjan WRC2-luokassa jatkuu torstai-iltana käynnistyvällä Viron MM-rallilla.
Sami Pajari
Sami Pajari. Kuva: @World
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toksport WRT-rallitiimin Skoda Fabia RS Rally Evo -autolla kilpaileva autokunta jahtaa Virossa kauden toista palkintopallisijoitustaan. 

Neljännen kerran Tarton ympäristössä ajettavaan Viron MM-ralliin osallistuva Pajari on napannut edellisistä vierailuistaan etelänaapurissa kaksi Junior WRC -luokan voittoa ja yhden kakkosijan. Tämän kauden ainoan palkintosijoituksensa Pajari ajoi avauskisassa Ruotsin lumilla, Kroatian asvaltilla sijoitus oli viides. Rankemmat sorakisat Portugalissa ja Sardiniassa päättyivät sen sijaan keskeytyksiin. 

Kaksi edellistä sorarallia Portugalissa ja Sardiniassa ovat selkeästi enemmän kestävyyskisoja, kun taas Virossa nopeus on valttia. Pajari mieltääkin Viron MM-rallin yhdeksi suosikkikisoistaan. 

– Täällä ei tarvitse niin paljoa kiviä kierrellä, vaan saa oikeasti ajaa kovaa, mikä on mielestäni siisti juttu. Parhaamme tietysti yritetään, olisihan se mukava jos podiumille yllettäisiin viime vuosien tapaan. 

Viikonlopun yksi suurimmista spekulaation kohteista on tietysti sää. Tämänhetkiset ennusteet lupailevat pieniä sateita jokaiselle kisapäivälle. 

– Pienillä sadekuuroilla ei pitäisi suurta merkitystä olla. Jos kuitenkin sataa enemmän aiheuttaa se tietysti sen, että tiet menevät mutaiseksi hyvin nopeasti, kun ojia ei samalla tavalla ole kuin Suomessa. Viime vuonna päätöspätkälle osui kunnon rankkasade ja tilanne muuttui äkisti haastavaksi. Toivottavasti saataisiin tällä kertaa mentyä kisa läpi kuivemmissa olosuhteissa. 

Katso alapuolelta Viron MM-rallin testierikoiskokeen parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat