Rovanperä teki ”kimiräikköset” drifting-pettymyksen jälkeen – helikopterilla heti kotiin lonkeroa siemaillen

Kalle Rovanperän ajot driftingin EM-osakilpailussa lauantaina Ruotsissa loppuivat lyhyeen.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rovanperä oli kauden toisen Drift Masters -sarjan osakilpailun perjantain lajitteluissa neljänneksi paras ja lähti kovin odotuksin lauantain mies vastaan mies -taistoihin. Homma päättyi kuitenkin jo ensimmäisessä erässä tekniseen vikaan.

Jo lauantain harjoituksissa Rovanperän Toyota Supran pakosarjassa oli jonkinlainen halkeama, jota tiimi yritti vimmatusti korjata.

– Kuten tiedätte, jätkät korjaavat pakosarjaa. Vika on aika vaikeassa paikassa heti hukkaportin vieressä. Meillä ei ole hirveästi aikaa laittaa autoa kuntoon, Rovanperä kertoi Instagramin tarinaosiossa.

Vaikka yritys oli kova, ei pakosarjaa saatu kunnolla korjattua. Homma oli päättyä pahemman kerran pieleen, kun Rovanperän auton sisäkamerassa näkyi jo tulenlieskoja. Palo kuitenkin saatiin sammumaan, eikä koko kilpuri onneksi palanut karrelle. Pettymys oli toki suuri, kun homma päättyi jo avauskierrokselle ruotsalaista Viktor Wettermarkia vastaan.

– Meidän viikonloppumme on ikävä kyllä taputeltu täällä Ruotsissa. Jätkät yrittivät korjata autoa tosi kovassa kiireessä. Pääsimme juuri ajoissa viivalle, mutta jotain tapahtui pakosarjan kanssa. Menetin kaikki tehot ja pakokaasut tulivat läpi. Automme syttyi melkein tuleen, mutta onneksi ei sentään kunnolla, Rovanperä summasi.

– Onhan tämä todella kova pettymys. Olisin halunnut taistella kunnon tuloksesta. Iso kiitos jätkille kuitenkin hurjasta työstä. Ensi kerralla tulemme vahvempina takaisin.

Rovanperä nieleskeli pettymyksensä nopeasti ja suuntasi kotiseuduilleen Keski-Suomeen helikopterilla, vaikka driftaus oli Ruotsissa vielä täydessä käynnissä. Suomalaiskuski julkaisi Instagramin tarinaosiossa kuvan, missä hän siemaili lonkeroa helikopterin kyydissä. Lauantain loppuhuipennusta Rovanperä ehti jo seurata kotoa käsin tietokoneelta samalla sihijuomaa nauttien.

Rovanperän virallinen kotipaikka on tätä nykyä Monacossa, mutta tällä kertaa 22-vuotias suomalaistähti päätti suunnata rentoutumaan kotikonnuilleen Puuppolaan.

Ruotsin Drifts Masters -kisan voitto saatiin kuitenkin Suomeen, kun Juha Rintanen juhli ykköstilaa. Toiseksi ylsi Irlannin Duane McKeever ja kolmanneksi Japanin Naoki Nakamura.

Driftingin EM-sarja Drifts Masters jatkuu Härmän Power Parkissa heinäkuun 7.-8. päivä.

Katso alapuolelta, kuinka Rovanperä driftasi Irlannissa viime keväänä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat