Ranskalaiskuskilta tyly palaute kilpuristaan – ”Auto on mahdoton ajaa”

Ranskalaiskuljettaja Yohan Rosselin mestaruuskamppailu rallin MM-sarjan WRC2-luokassa sai unelmastartin.
Yohan Rossel
Yohan Rossel. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Citroen-kuski juhli voittoa sekä Monte Carlon että Kroatian asvaltilla, mutta kun sarja siirtyi soralle, alkoivat Rosselin ongelmat. Portugalissa toukokuussa Rossel sijoittui WRC2-luokassa neljänneksi ja sama tulos oli tuliaisina myös Sardiniasta viime viikonloppuna.

Paperilla tilanne näyttää hyvältä, sillä Rossel kasvatti johtoasemaansa Skodalla ajavaan Oliver Solbergiin, joka jäi Sardiniassa pisteittä. Luokan mestaruustaistelussa Rosselin etumatka on nyt 13 pistettä. WRC2-luokassa jokainen kuski voi ajaa seitsemän pistekisaa, joista kuuden parhaan rallin tulokset lasketaan lopullisiin pisteisiin. Tässä vaiheessa kautta mestaruustaisto onkin yhä täysin auki.

Rossel on ollut perinteisesti vahva karkeapintaisissa ja teknisissä soraralleissa. Miehen mukaan Citroen C3 Rally2 -autosta puuttuu suorituskykyä soralla.

– Sain toki hyvät pisteet, mutta ei minulla ollut yhtään vauhtia tai itseluottamusta. Meidän on parannettava autoamme, koska jos emme löydä soralle ratkaisuja, on mahdotonta taistella mestaruudesta, Rossel paaluttaa rallin MM-sarjan verkkosivuilla.

– Fiilis oli sama jo Portugalissa. Kun pito on huono kuivissa olosuhteissa, auto on mahdoton ajaa. Kun on kosteaa ja pitoa vielä vähemmän, tuntuu kuin ajaisi jäällä. Ei voi edes kaasua painaa. Jos ajaisin normaalisti, olisin heti ulkona tieltä.

Rosselin mukaan auton geometriaan on varsinkin tehtävä päivityksiä.

– Uskon, että juuri siitä on kyse. Tänä vuonna meillä on uusi kovempi rengas, mutta tilanne ei ollut viime kaudella niin paha. En voi käyttää rengasta normaalisti. Pitoa ei ole ja en voi käyttää auton ominaisuuksia, Rossel summaa.

Juhannusviikolla ajettavan Safari-rallin ranskalaiskuljettaja jättää väliin. Rossel kertoi aiemmin olevansa mukana Viron MM-rallissa heinäkuussa, mutta mies ei todennäköisesti aja siellä WRC2-luokan pisteistä.

Katso alapuolelta WRC2-luokan dramaattiset loppuratkaisut Sardinian MM-rallissa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat