Mitä maailmanmestarin pitää vielä parantaa? Kalle Rovanperä löi ensin vitsivaihteen silmään

Jokainen urheilija voi aina kehittyä, oli hän sitten maailmanmestari tai ei.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjan puolustava mestari Kalle Rovanperä tietää hyvin, mitä asioita hänen tulee vielä tekemisessään kehittää. Rovanperä johtaa sarjaa kuuden MM-rallin 25 pisteellä ennen Hyundain Thierry Neuvillea, mutta kuten hyvin tunnettu totuus kuuluu: kehitys loppuu tyytyväisyyteen.

Aluksi Rovanperä tosin löi leikiksi, kun Sardinian rallin yhteydessä 22-vuotiaalta ammattikuljettajalta tiedusteltiin, mitä hänen mielestään on vielä varaa parantaa.

– Kartanlukija tuolla huutelee, että kartanlukijaa pitää kehittää. Se on totta, niissä on aina kehitettävää. Eivät he koskaan ole kovin hyviä, Rovanperä aloitti velmuillen.

– Mutta jos vakavasti puhutaan, niin sanoisin, että renkaan säästämisessä rajuissa kisoissa riittää kehitettävää. Sieltä saisi helposti parempia aikoja, jos osaisi ne pitää kunnossa. Ei toisaalta esimerkiksi täällä (Sardiniassa) kuluma ollut kovin paha tallikavereihin nähden. Meillä lienee siinä ihan tiiminä parannettavaa, koska automme kuluttaa renkaita paljon.

Sama kysymys esitettiin myös kolmen palkintosijan putkessa liihottavalle Esapekka Lapille. Pieksämäkeläinen löysi muutamankin eri tekijän, jotka vaativat vielä parannusta.

– Aina löytyy kehitettävää, se on ihan selvä. Nuotitus ei ole koskaan valmis. Edelleen myös ajamista voisi optimoida sekä auton säätöjä ja rengasstrategioita. Aina on jotain, Lappi totesi.

– Ikinä ei voi olla täydellistä kisaa. Tuntuu kuitenkin, että tekeminen helpottuu koko ajan, vaikka ei tällä tasolla isoja steppejä voi ottaa eteenpäin. Paljon on kuitenkin pieniä juttuja, mitä voi parantaa.

Rallin MM-sarja jatkuu Keniassa juhannusviikolla.

Katso alapuolelta, mitä tapahtui viime viikonlopun Sardinian MM-rallissa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat