Quantcast

Rovanperä rikkoi tiimipäällikkönsä ennätyksen, Toyotan iso pomo velmuili Latvalalle

Akio Toyoda ja Jari-Matti Latvala
Akio Toyoda ja Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kalle Rovanperästä tuli Viron MM-rallin myötä kautta aikain nuorin osakilpailuvoittaja rallin MM-sarjassa. Rovanperää ennen ennätystä piti hallussaan Toyotan nykyinen tallipäällikkö Jari-Matti Latvala.

Latvala oli 22-vuotias, kun hän juhli uransa avausvoittoa Ruotsissa vuonna 2008. Rovanperä otti ensimmäisen ykköstilansa 20-vuotiaana.

Toyotan iso pomo Akio Toyoda kuittaili Latvalalle, mutta tietenkin hyvässä hengessä.

– Onnittelut voitosta Kalle ja Jonne (kartanlukija Halttunen). Olen erittäin helpottunut, että saitte vihdoin ajaa täysillä koko kisan. En usko, että olen ainoa, joka jakaa tämän onnen tunteen. Varmasti kaikki tiimissä ovat helpottuneita, sillä kautesi on ollut hankala, Toyoda aloitti.

– Silti siellä saattoi olla yksi henkilö, jolla oli ristiriitaiset fiilikset. Jari-Matilla se ennätys oli aiemmin. Mikähän oli Jari-Matin fiilis sillä hetkellä? Itse asiassa yksi tiimin jäsen kertoi, että Jari-Matti oli pelkästään onnellinen, kun nuori tähti hänen kotimaastaan teki uuden ennätyksen. Johtajana en voisi olla ylpeämpi tuollaisesta tallipäälliköstä, Toyoda jatkoi.

Toyoda myös muistutti Toyotan WRC-tiimin lyhyestä historiasta Virossa.

– Voittaja-auto on rakennettu meidän Viron tehtaalla. Siksi Viron ralli on tavallaan yksi kotikisa meille. On hienoa, että kauden toinen puolisko alkoi voitolla tiimille merkityksellisessä rallissa. Lisää kotikisoja on tulossa, sillä ohjelmassa on Suomen ralli lokakuussa ja Japanin ralli marraskuussa, Toyoda summasi.

Rallin MM-sarja jatkuu elokuun puolivälissä Belgiassa perinteikkäällä Ypres-rallilla.

Katso alapuolelta Viron MM-rallin parhaat palat. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,384192″ ap mute ]

Lue myös nämä

  • Uusimmat