Quantcast

Roope Korhonen palasi voittokantaan Kuopion SM-rallissa – ”Piiruakaan ei voinut antaa periksi”

Rallin SM-sarjan talvikauden päätöskisa Kuopiossa tarjosi jänniä vaiheita monessa eri luokassa.
Roope Korhonen
Anssi Viinikka ja Roope Korhonen. Kuva: Jani Salonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Uudistuneessa SM3-luokassa tahtipuikkoa heilutti tälläkin kertaa Laukaan Roope Korhonen yhdessä edellisen osakilpailun voittajan Lauri Joonan kanssa. Tällä kertaa sekuntitaistelun vei nimiinsä Korhonen, joka otti Savon sydämestä kauden toisen voittonsa.

– Ehdottomasti tätä lähdettiin hakemaan ja se myös otettiin. Tiedossa oli, että Joona tulee menemään kovaa, joten piiruakaan ei voinut antaa periksi. Aikalailla kaikki laitettiin peliin, Korhonen sanoo tiedotteessa.

Kovasta taistelusta huolimatta Korhosen kilpailu sujui ilman suurempia happipaikkoja. Ymmärrys siitä, ettei virheitä voinut tehdä oli vallitseva. Se toi miehelle ajamiseen terävyyttä ja jopa jonkinasteista rauhallisuutta, jonka siivittämänä syntyi pohja-ajat yhdeksästä erioiskokeesta viidelle. Mieleenpainuvin näistä oli kisan toiseksi viimeinen Palosen erikoiskoe,

– Palosen pätkä tuli komeasti, ja olin ajatellut sen jo etukäteen iskunpaikaksi. Siellä homma rokkasi.

Savonmaan tiet maistuivat Korhoselle ilmeisen hyvin, sillä Paloselle tehtailtu aika oli sen verran kova, että taakse jäi isommankin luokan kavereita. Siitä kertoo myös tuloslista, sillä yleiskilpailussa Korhonen nakutti kyseiselle pätkälle seitsemänneksi nopeimman ajan. Muutoinkin mies kiitteli hyvistä teistä pitkin kisaa.

– Uskallettiin ottaa hieman riskiä rengasruletissa, kun tiet olivat niin hyvässä kunnossa. Siitä johtuen lauantaiaamuun lähdettiin käytetyillä renkailla ja säästettiin uudemmat iltapäivän lenkille.

Kokonaisuudessaan Korhonen summaa talvikauden olleen menestys. Tunturirallista tuli heti voitto ja siellä Korhonen osoitti vauhtinsa riittävän huolimatta kovimman kilpakumppanin keskeytyksestä. Riihimäen osakilpailun testeissä sattui kuitenkin iso vahinko, kun laukaalainen rusikoi tiimin kilpurin pahassa ulosajossa korinvaihtokuntoon.

Rusikoinnin johdosta koko loppukausi oli uhattuna. Korhosen yhteistyökumppanit sekä tukijat katsoivat suoritustason olevan kuitenkin sen mukaista, ettei tätä korttia jätetä katsomatta, eikä myöskään jätetty. Siitä kiitoksena Korhonen lähtee kesäkauteen SM3 -luokan pistejohdossa,

– Tästä on hyvä jatkaa kohti sorateiden antia. Nyt on nimittäin luottamus tekemiseen kova, Korhonen summaa.

Kuopion SM-ralli, tulokset SM3-luokassa:

1. Roope Korhonen 57.26,1
2. Lauri Joona       +6,0
3. Jussi Lindberg +1.03,2

Lue myös nämä

  • Uusimmat