Aleksi Röyhkiö lähellä palkintopallia SM-rallissa – ”Täysillä vedettiin läpi koko kisan”

Ralli SM-sarjan talvikausi ajettiin päätökseen Kuopion ympäristön vauhdikkailla ja lumisilla teillä viikonloppuna.
Aleksi Röyhkiö
Aleksi Röyhkiö. Kuva: Jarno Saari
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Sarjan kuninkuusluokan kuopus Aleksi Röyhkiö jäi niukasti tavoitteestaan sijoituttuaan kauden kolmannessa kisassa viidenneksi.

Ylöjärveläinen VW Polo -kuski tavoitteli talvikaudelta pohja-aikaa sekä sijoitusta palkintopallilta. Kuopion SM-rallissa podiumin kolmossija jäi kymmenen sekunnin päähän. Vastaavasti pohja-aika jäi niukimmillaan vain 0,2 sekunnin päähän.

Röyhkiö ja kartanlukija Antti Haapala saivat silti olla tyytyväisiä suoritukseensa, sillä vastassa on huomattavasti kokeneempaa kuljettajakaartia.

– Täysillä vedettiin läpi koko kisan, mutta kärkikaksikon vauhti oli meille liikaa. Täytyy kuitenkin muistaa, että Emil Lindholm ja Egon Kaur ovat lajin puoliammattilaisia ja he ovat sijoittuneet MM-tasollakin kympin kärkeen, Röyhkiö sanoo tiedotteessa.

– Se tyydyttää, että ajoimme tosi tasaväkistä vääntöä moninkertaisten Suomen mestareiden Juha Salon ja Teemu Asunmaan kanssa.

Röyhkiö teki ralliin rohkean rengasvalinnan, joka ei kuitenkaan aivan toivotulla tavalla auttanut.

– Teimme muusta kärkiryhmästä poikkeavan rengasvalinnan, kun päätimme käyttää lyhyempää nastaa. Oletin, että valinta olisi suosinut meitä kisapituuden aikana, mutta erilaisten lumiolosuhteiden vuoksi puntit menivät aika lailla tasan, Röyhkiö arvelee.

Lue myös nämä