Quantcast

Riku Tahko taisteli luokkakakkoseksi niukalla erolla – ”Esitimme koko talven parasta ajoamme”

Riku Tahko
Riku Tahko. Kuva: Taneli Niinimäki
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Lauantaina ajettu SM Itäralli Joensuussa tarjosi jälleen kovan kamppailun rallin SM-pisteistä. Riku Tahko taisteli SM2-luokassa toiselle sijalle ja nousi kokonaispisteissä neljänneksi.

Tahko oli kahden ensimmäisen erikoiskokeen jälkeen luokan kokonaistuloksissa kolmantena.

– Ensimmäisellä ja toisella erikoiskokeella meillä oli pieniä ongelmia FIA:n pop-off-venttiilin kanssa. Se pääsi aukeilemaan, ja hiukan sotkemaan ajamistamme. Muuten erikoiskokeet menivät puhtaasti, Tahko summasi päivän avausta.

Lue myös: WRC-tähti fiilisteli Pohjois-Karjalan upeilla teillä – ”Erikoiskokeet valehtelematta parhaita, joita olen nähnyt”

Huollon jälkeen ajetulla, 33-kilometrisellä Riutan erikoiskokeella Tahko ajoi vahvasti ja nousi SM2-luokassa toiseksi Jaro Kinnusen edelle. Ville Hautamäki oli vielä kolme sekuntia nopeampi ja johti luokkaa 8,4 sekunnin erolla Tahkoon.

Kinnunen jahtasi Tahkoa kahdella viimeisellä erikoiskokeella, mutta Tahko piti kiinni toisesta sijasta. Tahko löi Kinnusen lopulta 0,6 sekunnilla.

– Huollossa saimme pop-off-venttiilin vaihdettua ja loput erikoiskokeet pystyttiin ajamaan täysin ongelmitta. Väitän, että pystyimme esittämään koko talven parasta ajoamme. Ajo osui kohdalleen, ja kartanlukija Markus Soinisen nuotinluku oli priimaa. Myös auto toimi loistavasti, mutta vielä se ei riittänyt voittoon asti. Isosti nostan hattua Ville Hautamäelle ja Jaro Kinnuselle, jotka ajavat Mitsubisheillaan todella kovaa, Tahko kehui kilpakumppaneitaan.

– Hienoa, että saimme täältä hyvät pisteet ja palasimme mitalitaisteluun. Pitkän rallitauon jälkeen pystyimme hyvillä testeillä ja treeneillä palaamaan takaisin vauhdilla. Tunturissa asioita vielä vähän opeteltiin, mutta Mikkeli ja Joensuu olivat meiltä todella hyviä suorituksia. Uskon, että kesällä olemme vielä vahvempia, ja taistelemme taas voitosta.

Lue myös: Emil Lindholmille toinen voitto putkeen rallin SM-sarjassa – Asunmaalla erikoinen tilanne päätöspätkällä

Tahko on talvikauden jälkeen tasaisen SM2-luokan pisteissä neljäntenä vain 11 pisteen päässä kärkikuljettaja Jussi Lindbergistä. Rallin SM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Kouvolassa 12.-13. kesäkuuta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat