Renault haluaa kaapata WRC-tähden rallicrossin puolelle

Dani Sordo
Dani Sordo on rallin MM-sarjan kokeneimpia kuljettajia. Kuva: Hyundai Motorsport.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Espanjalaista WRC-kuskia Dani Sordoa vietiin varikkohuhuissa jo täksi kaudeksi rallicrossin MM-sarjaan, mutta kokenut pilotti jatkaa Hyundain tehdastallin väreissä. Ensi vuonna tilanne voi jo olla toinen, mikäli on uskominen espanjalaista AS Diario -lehteä ja sen erittäin kokenutta rallitoimittajaa Pipo Lopezia. 

Lopezin mukaan Renault on jo tehnyt Sordolle tarjouksen ajamisesta rallicrossin MM-sarjassa. Renault Meganea sarjassa ajattaa brittiläinen Prodrive, joka pyöritti takavuosina myös Minin ralliohjelmaa. Sordo ajoi Minillä kausina 2011 ja 2012.

Sordo oli viime viikonloppuna katsojana rallicrossin vuoden avausosakilpailussa Montmelón radalla Barcelonassa. Hänen nähtiin käyvän tiiviitä keskusteluja Prodriven nokkamiehen David Richardsin kanssa.

– Tällä hetkellä pysyn rallin parissa. Se fiilis jonka saa ralliautossa on täysin uniikki ja juuri siksi en edes harkitse lajin jättämistä. Tottakai tulevaisuudessa ei olisi ollenkaan hassumpaa kokeilla rallicrossia, mikä on myös hyvin kiinnostava laji. Siellä on todella tehokkaat autot ja mielenkiintoiset radat, Sordo sanoo.

Vaikka Sordo itse haluaa jatkaa rallin parissa, niin päätös ei välttämättä enää ensi vuonna ole miehen omissa käsissä. Jo täksi kaudeksi Hyundai vähensi ralleja espanjalaiselta. Sordo on tosin aloittanut kauden vähintäänkin kohtuullisesti ajamalla Meksikossa toiseksi ja Korsikalla neljänneksi. Monte Carlossa kauden avauksessa Sordo sortui ulosajoon, kun taas Ruotsissa mies ei mahtunut Hyundain kuskikolmikkoon.

Lue myös nämä

  • Uusimmat