Quantcast

Ranskalaislegenda suunnittelee kattavaa ohjelmaa rallin MM-sarjassa

Ranskalainen rallilegenda Francois Delecour debytoi Rally2-auton ratissa Monte Carlossa viime viikonloppuna.
François Delecour. Kuva: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Delecourin aktiiviura rallin MM-sarjassa loppui jo kaudella 2002, mutta 60-vuotias ranskalainen on pitänyt joka vuosi kisatuntumaa yllä. Nyt mies sai ensimaistiaisen modernista Rally2-autosta, kun alla Monte Carlossa oli Skodan uusi RS Fabia.

– Olen 60-vuotias, mutta minun pitää yhä kehittyä ja kehittää myös autoa, koska tämä oli ensimmäinen kertani WRC2:ssa. Ei minulla ollut tarpeeksi vauhtia, WRC2 Master -luokan voittanut Delecour sanoi.

Rally2-autojen joukossa neljä MM-rallia urallaan voittaneen Delecourin vauhti riitti 11. sijaan. Eroa kärkimiehiin Yohan Rosseliin ja Nikolai Grjaziniin kertyi noin kuusi minuuttia. Rally2-auto teki ranskalaiseen suuren vaikutuksen.

– Oli ihan uskomatonta ajaa. En odottanut sitä, sillä olen ajanut kisan varmaan 24 kertaa ja muistan pätkät hyvin. Nuoret kuskit ajoivat uskomattoman kovaa ja edelläni oli kymmenen kuskia. Minun on muutettava omaa ajotyyliäni heidän kaltaisekseen, Delecour suunnitteli.

– Kaikkein mielettömin juttu oli, että vaikka meillä on 200 hevosvoimaa vähemmän kuin Rally1-autoissa, niin joillain pätkillä nuoret jätkät ajoivat jopa (Dani) Sordoa kovempaa. Taso WRC2-sarjassa on todella kova ja mielestäni siinä luokassa on tulevaisuus. Lähtöviivalla oli yli 40 autoa, mikä on uskomatonta.

Kokemus oli niin mieleinen, että Delecour suunnittelee ajavansa lisää MM-ralleja Skodan kalustolla.

– Pusken kovasti töitä, että voisin ajaa lisää, ehkä Korsikalla tai Portugalissa. Haluaisin kokeilla tätä autoa myös soralla, Delecour sanoi.

Ranskalaiskonkari sekoitti Korsikan rallin ilmeisesti Sardinian sorakisaan. Korsika ei ole ylipäätään tänä vuonna MM-kalenterissa mukana. Joka tapauksessa mies mielii lisää WRC2-kisoja vyölleen, jonka myötä hän voisi kenties kamppailla ainakin WRC2 Masters -sarjan voitosta.

– Ehkä voin ajaa lisää. Me yritämme ajaa viisi tai kuusi MM-rallia. Uskon, että se on mahdollista. Luulen, että olemme mukana Korsikalla (Sardinia), Portugalissa ja Kreikassa.

WRC2-luokan voitto ratkesi lopulta kabineteissa, kun Grjazin sai viiden sekunnin aikasakon oikomisesta, jonka myötä Rossel nousi ykköseksi puolen sekunnin turvin.

Katso alapuolelta WRC2-luokan parhaat palat Monte Carlosta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat