Quantcast

Esapekka Lappi pikakomennuksella Rally1-auton rattiin – tallitoverilta jäi tärkeä päivä väliin

Hyundai-kuljettaja Esapekka Lapin testiaikataulu muuttui lennosta tiistaina.
Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: Aki Hietavala
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Lappi ajoi ensimmäisen Ruotsin MM-ralliin valmistavan testipäivänsä sunnuntaina Hyundain testialueella Jämsässä. Suunnitelmana oli, että Lappi palaisi Hyundain rattiin testien merkeissä vielä torstaina.

Lappi sai kuitenkin jo tiistaina pikakomennuksen Hyundain rattiin, kun tallin belgialaistähti Thierry Neuville joutui jättämään testipäivänsä väliin. Rallit.fin tietojen mukaan Neuvillen ajot jäivät väliin sairastumisen vuoksi.

Maanantaina Hyundain ratissa olleen Neuvillen testipäivät jäävät vain yhteen ennen Ruotsin MM-rallia. Irlantilaiskuljettaja Craig Breen saa sen sijaan testata Hyundaita keskiviikkona ja torstaina Keski-Suomessa.

Lue myös: Hyundain WRC-tähti täräytti penkkaan Keski-Suomessa

Hyundain WRC-talliin täksi kaudeksi pestattu Lappi on saanut valmistautua huomattavasti paremmin Ruotsin lumikisaan kuin kauden avanneeseen Monte Carlon MM-ralliin. Lappi testasi Hyundain Rally1-autoa vain yhden päivän asvaltilla ennen Montea.

Vähäiset testikilometrit kuvastuivat suoraan kilpailusuoritukseen, sillä Lappi sääti rutkasti kilpuriaan viikonlopun aikana. Pieksämäkeläinen sijoittui kisassa lopulta kahdeksanneksi.

Lappi pääsee Hyundain ohjaamoon vielä tulevana viikonloppuna, kun hän osallistuu testimielessä Kuopion SM-ralliin. Samassa kisassa on mukana myös Toyotan Takamoto Katsuta, johon Lappi voi verrata vauhtiaan.

Ruotsin MM-ralli ajetaan Uumajan ympäristössä 9.-12. helmikuuta.

Katso alta, kuinka Lappi testasi ensimmäisen kerran Hyundaita tallin testialueella joulukuussa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat