Ranskalaiskuskilla huima startti rallin MM-kauteen – ”Ei ajamiseni ole yhtään erilaista”

Citroenin ranskalaiskuljettaja Yohan Rosselin startti kauteen WRC2-luokassa on ollut täydellinen.
Yohan Rossel
Yohan Rossel. Kuva: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rossel voitti luokkansa sekä Monte Carlon MM-rallissa että viime viikonloppuna Kroatiassa. Kaksi asvalttikisan voittoa nostavat Rosselin pistekärkeen luokassa. 28-vuotiaan Rosselin mukaan suurin syy hienoon menestykseen on Citroen C3 Rally2 -auton parantunut suorituskyky.

– Startti vuoteen on ollut täydellinen. Tiimimme on tehnyt huikeaa työtä. Olemme kehittyneet paljon Monten jälkeen. Olemme tehneet paljon töitä auton kanssa. Ei ajamiseni ole sinänsä yhtään erilaista viime vuoteen verrattuna, mutta automme vain on parempi, Rossel sanoi Kroatiassa.

Rossel nykäisi jo perjantain erikoiskokeilla puolen minuutin johtoaseman. Lauantaina Skoda-kuski Nikolai Grjazin kuroi erosta 20 sekuntia, mutta sunnuntaina Rossel onnistui puolustamaan asemiaan.

– Lauantaina oli vaikeaa likaisissa olosuhteissa. Perjantaina ja sunnuntaina pätkät sopivat paremmin autollemme. Skoda oli ehkä parempi likaisilla pätkillä. Vaihdoimme vähän osia ja paransin myös omaa ajoani sunnuntaiksi, Rossel summasi.

– Ei ehkä ollut niinkään minun vikani, että emme ihan pärjänneet lauantaina. Voitimme ja se on tärkeintä.

Vaikka Rossel tunnetaan erityisesti asvaltin erikoismiehenä, ovat myös karkeat sorarallit sopineet ranskalaiselle. Rossel voitti viime vuonna WRC2-luokan Portugalissa ja puolustaa voittoa kahden viikon päästä.

– Seuraavan kerran ajan Portugalissa ja Sardiniassa myös. Olen mukana myös Virossa, mutta en aja pisteistä, vaan tarkoitus on hankkia kokemusta. Sen jälkeen ohjelmassa on todennäköisesti Kreikka ja uusi Keski-Euroopan asvalttiralli. Täytyy vähän suunnitella vielä, miten loppukauden ohjelmani menee, Rossel paljasti.

Rosselin jälkeen toisena WRC2-luokan pistetilanteessa on Skodan Emil Lindholm, joka on jäänyt yhdeksän pistettä Citroen-kuskista. Kroatiassa kolmanneksi ja Meksikossa toiseksi ajanut Lindholm on kuitenkin kilpaillut kolmessa rallissa tällä kaudella Rosselin kahta kisaa vastaan.

Katso alapuolelta WRC2-luokan parhaat palat Kroatian MM-rallista.

Lue myös nämä