Rallitähdeltä paljastus: ura olisi saattanut loppua, jos voittoa ei olisi tullut

Unkarin EM-rallin voitolla oli valtava merkitys Mads Östbergille.
Mads Östberg
Mads Östberg. Kuva: @World/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Östberg oli vielä pari vuotta sitten vakionaama rallin MM-sarjan erikoiskokeilla. Norjalaiskonkari on ajanut urallaan huipputiimeissä ja saavuttanut yhden MM-osakilpailuvoiton.

Kauden 2021 jälkeen Östbergiä ei ole nähty MM-tasolla. Hän on kuitenkin niin onnellisessa asemassa, että hän on voinut elättää itsensä ajamalla rallia pienemmissä kisoissa.

Viime viikonloppuna Östberg kilpaili rallin EM-sarjan päätösosakilpailussa Unkarissa. Norjalaiskuski kuittasi asvalttirallista lopulta voiton, kun kisaa johtanut isäntämaan Miklos Csomos ajoi ulos viimeistä edellisellä erikoiskokeella.

Tiistaina 36 vuotta täyttänyt Östberg sijoittui EM-sarjan loppupisteissä lopulta kolmanneksi. Kausi oli kuitenkin sen verran rikkonainen, että ilman päätöskisan voittoa Östberg olisi saattanut jopa lopettaa aktiiviuransa.

– Se (voitto) oli todella tärkeä meille kaikille, sillä vuosi on ollut meille vaikea. Meillä on ollut useita ongelmia, mikä ei tietenkään ollut suunnitelmana vuoden alussa, Citroenin Rally2-autolla viime vuodet ajanut Östberg kertoi DirtFishille.

– Se oli elintärkeää minulle, tallillemme ja kartanlukijalleni (Patrik Barth) saada tällainen tulos, joka antoi osoituksen tasostamme. Näytimme, että pystymme vielä nauttimaan ja olemaan kilpailukykyisiä tässä lajissa.

Mads Östberg
Mads Östberg on kilpaillut viime vuodet Citroenin C3 Rally2 -autolla. Kuva: Red Bull Content Pool/@World

Östbergin prioriteetit ovat tietyllä tapaa menneet uusiksi viime vuosien aikana. Hän ei enää kilpaile lajin absoluuttisella huipulla ja sen hän on myös hyväksynyt.

Mutta niin kauan kuin auton kyljissä on lähtönumero, Östberg haluaa saada menestystä.

– Ajamme rallia, koska haluamme pitää hauskaa. Minulla ei ole hauskaa, jos en kilpaile kärkisijoista, Östberg muotoili.

– Joten saatan jättää nämä hommat, jos en pysty enää menestymään. Sen vuoksi tämä tulos oli tärkeä monin tavoin.

Vielä pari vuotta sitten Östberg yritti tosissaan lunastaa itselleen paikan rallin MM-sarjan pääluokasta. Nyt norjalainen ei enää haaveile paluusta huipulle.

– Itse asiassa useat unelmani ovat toteutuneet, joten en enää tavoittele tai taistele paikasta tehdastiimin Rally1-autoon. Olen täällä nauttimassa, kilpailemassa ja pitämässä hauskaa. Jos en pysty siihen, en enää tee tätä. Se on niin yksinkertaista.

Katso alta kooste Chilen MM-rallin ratkaisuhetkistä.

Lue myös nämä