Rallisprintin SM-sarjan kesäkausi käyntiin: Juha Mäkelä ja Jussi Kokkonen juhlivat voittoa

Juha Mäkelä
Juha Mäkelä. Kuva: Taneli Niinimäki / AKK

Rallisprintin SM-sarjan kesäkausi polkaistiin käyntiin pitkän odotuksen jälkeen lauantaina Tuusniemellä, jossa ajettiin kauden ainoa asvalttisprintti.

Kaksivetoisissa BMW Compactilla ajava Jussi Kokkonen hallitsi tapahtumia alusta loppuun. Kokkonen kirjautti ensimmäiselle kierrokselle ajan 1.12.01, joka oli lähes 1,7 sekuntia parempi kuin toiseksi tulleen Jarmo Suokon noteeraus.

– Otetaan maltilla toiselle kierrokselle eikä lähdetä hulluttelemaan. Eiköhän sillä saada ykköstila pidettyä, Kokkonen kertoi ensimmäisen kierroksen jälkeen.

Kokkonen paransi vielä lähes sekunnilla aikaansa toisella kierroksella ja pääsi juhlimaan suvereenia ykköstilaa. Toiseksi yleiskilpailussa nousi Marko Heikkilä Toyota Starletilla, joka jäi lähes kaksi sekuntia Kokkosen ykkösajasta. Viimeisen palkintosijan vei Toyota MR2:sta kuskaava Petri Jussila.

Toisena ensimmäisen kierroksen jälkeen ollut Jarmo Suokko putosi neljänneksi ja viidenneksi ajoi Ville Reuter.

Pistetilanteessa Kokkonen ja Heikkilä siirtyivät tasapistein kaksivetoisten kärkeen 27,5 pisteellä. Kolmen pisteen päässä kolmantena on Matias Peippo.

Juha Mäkelä hallitsi nelivedoissa

Mitsubishi Lancer-kuljettaja Juha Mäkelä oli omaa luokkaansa nelivetojen puolella ja ajoi Kokkosen tapaan nopeimmat noteeraukset molemmille kierroksille. Toiseksi nousi kakkoskierroksen upealla vedolla Rasmus Tuominen Skoda Octavia WRC:llä. Kilpailun voittaneesta Mäkelästä Tuominen jäi hieman yli sekunnin. Podiumin täydensi Matti Santti, joka joutui antautumaan Tuomiselle toisella kierroksella.

– Aika mahtava fiilis! Kisaviikolla saatiin auto kuntoon ja ilman mitään testejä tänne lähdettiin, joten todella tyytyväinen pitää olla. Tuntui heti ensimmäisessä mutkassa, että tänään on kaikki kohdillaan, Mäkelä fiilisteli maalissa.

Konkari Jari Lamminsivu oli neljäs ja Samuli Pokela viides.

Pistejohdossa nelivedoissa 23,5 pisteellä jatkaa edelleen Kalle Markkanen, joka voitti oman luokkansa ja oli yleiskilpailun kahdeksas. Toisena on Pokela 18 pisteellä ja Tuusniemellä seitsemänneksi ajanut Panu Mertala täydentää kolmen kärjen pisteen päässä Pokelasta.

Rallisprintin SM-sarjan kaksi viimeistä osakilpailua ajetaan sorapohjalla syksyllä.