Ruotsille kolmoisvoitto MM-rallicrossin kauden avauksessa, Grönholm rajusti seinään

Kevin Hansen
Kevin Hansen ajoi voittoon Barcelonassa. Kuva: @world / RedBull Content Pool

Peugeot-tiimin Kevin ja Timmy Hansen nappasivat kaksoisvoiton rallicrossin MM-sarjan kauden avauksessa Barcelonassa lauantaina.

Hansenin veljekset lähtivät kisaan eturivistä ja onnistuivat pitämään lajin kolminkertaisen mestarin Johan Kristofferssonin takanaan avausmutkassa. Peugeot-tiimin jokerilenkin taktiikka osui nappiin ja Kevin Hansen otti kauden 2021 ensimmäisen kisan voiton.

– Tämä merkitsee niin paljon. Olen tehnyt paljon muutoksia omaan tekemiseeni. Johan antoi kovan haasteen, mutta saimme tilaisuuden ja käytimme sen. Avain oli pitää Johan takana välierässä. Olen tehnyt niin monta vuotta töitä tämän eteen, isoveljensä Timmyn varjossa monta vuotta ajanut Kevin Hansen herkisteli RX+ -palvelun lähetyksessä.

23-vuotias Kevin Hansen nostettiin Abu Dhabissa vuonna 2019 voittajaksi, kun Niclas Grönholm sai rangaistuksen. Barcelonan voitto oli ensimmäinen ”ajamalla ajettu” ykköstila ruotsalaiselle.

Kristoffersson oli kaikissa neljässä alkuerässä nopein, mutta ensimmäisen erän tulos hylättiin. Kristoffersson kiri komeasti välieriin, mutta tykitys ei riittänyt voittoon asti.

Neljänneksi kilpailussa sijoittui Marcus Grönholmin johtaman GRX-tiimin  Krisztian Szabo Hyundaillaan. Seatin Rene Münnich oli viides ja Renaultin Kevin Abbring kuudes.

Grönholmin välierä päättyi ratavalliin

Hyundain i20 Supercarilla ajavan Niclas Grönholmin Barcelonan osakilpailusta muodostui iso pettymys. Vauhti oli kadoksissa jo alkuerissä, mutta inkoolainen taisteli alkuerissä neljänneksi. Välierässä Grönholm ajautui ensimmäisen mutkan taistelun jälkeen rajusti ratavalliin. Vauriot olivat kuitenkin vain kosmeettisia.

Toisen välierän voittoon ajoi  tiukan taiston jälkeen Kevin Hansen ennen Kristofferssonia. Finaaliin selvisi myös Renaultin Kevin Abbring. Matkan varrelle jäivät Grönholmin lisäksi Mini-kuski Oliver Bennett sekä Audin Enzo Ide.

Betomik Racingin Ford Fiesta Supercarilla ajanut Juha Rytkönen oli alkuerissä yhdeksäs. Rytkösen autosta puuttui aavistus suorituskykyä, joten välieristä finaaliin selviäminen oli tekemätön paikka. Suonenjokinen ajoi omassa välierässään viidenneksi. Välierästä finaaliin selvisivät Timmy Hansen, Szabo sekä Münnich.

Rallicrossin MM-sarjan piti jatkua jo ensi viikolla Saksassa, mutt Nürburgringin osakilpailu peruttiin tulvakatastrofin vuoksi. Seuraava kisa ajetaan Ruotsin Höljesissä 20. – 22. elokuuta.

Katso alapuolelta Barcelonan MM-rallicrossin perjantain parhaat palat.