Quantcast

Rallin SM2-luokan mestaruudesta hurja kamppailu – ”Jännät asetelmat”

Esa Ruotsalainen
Esa Ruotsalainen. Kuva: Jarno Saari
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin SM-sarjan viimeinen osakilpailu TeijoTalot-ralli ratkaisee huipputasaisen SM2-luokan mestaruuden ja mitaleiden kohtalon viikonloppuna Turun ja Salon seudulla. Luokassa on sikäli harvinainen tilanne, että vielä kolmella kuljettajalla on mahdollisuudet SM-titteliin.

Esa Ruotsalainen on ajanut hyvän kauden, ja Saarijärven mies pääsee starttaamaan Mitsubishi Lancer Evo9 -mallilla päätöskilpailuun pistejohtajana.

Ruotsalainen ja kartanlukija Hannu Lamminen ovat parhaillaan rallin nuotitusjaksolla, jonka jälkeen kaksipäiväinen kilpailu starttaa perjantai-iltana kello 19.01.

– Meillä on takana hyvät treenit, kun päästiin kokeilemaan vähän uusia juttuja. Pitkästä aikaa totuteltiin myös pimeässä ajamiseen, sillä lisävaloilla on viimeksi ajettu talvella, kaksikko huomautti.

– Positiivisilla fiiliksillä lähdettiin Turun suuntaan, sillä rallina tämä on ollut meille aina hyvä. Kylmä keli aiheuttaa nyt omat haasteensa rengasvalintaan.

Perjantai-illan kolmen erikoiskokeen jälkeen koittaa yötauko. Lauantaina on luvassa vielä viisi sorapätkää.

– Pistetaulukon kolmen kärki on tiukassa nipussa, joten tosi jännät ovat asetelmat. Pelin henki on käytännössä se, että kolmen kärjestä mestaruuden vie se, joka on muita ennen maalissa, Esa Ruotsalainen laski.

SM2-luokan pisteet 6/7 osakilpailun jälkeen:
1. Esa Ruotsalainen  97
2. Henrik Pietarinen 93
3. Joonas Tokee      91
4. Ville Hautamäki   77
5. Jarkko Nikara     55

Lue myös nämä

  • Uusimmat