Rallin SM-sarjan kuopuksen tulokaskausi päätökseen: ”Tarkoitus olla kovassa iskussa”

Aleksi Röyhkiö
Aleksi Röyhkiö. Kuva: Jarno Saari
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

AKK Driver Academyn valmennusosaamisesta nauttiva Aleksi Röyhkiö, 18, on rallin SM-sarjan kuopus. Röyhkiö päättää tulokaskautensa viikonloppuna Turun ja Salon seudulla ajettavassa SM-päätösosakilpailussa.

Röyhkiön tavoitteena kaudella 2018 on ollut hankkia lisää kokemusta nuottiralleista sekä nostaa tasoaan kokemuksen karttuessa. Arvokasta kokemusta nuorelle ralliuralleen Röyhkiö on saanutkin, mutta lisäksi on lohjennut menestystäkin SM3-luokasta.

Alkukauden kolmessa kisassa hän ajoi kaksi kertaa kymmenen parhaan joukkoon, mutta yksi kilpailu päättyi ulosajon vuoksi keskeytykseen. Kesäkauden alkajaisiksi tuloksena oli yllättävän kova sijoitus, kun Kouvolan SM-osakilpailussa rallilupaus sijoittui kolmanneksi kokeneiden ja menestyneiden Joonas Lindroosin ja Samuli Vuorisalon jälkeen.

Kesän kahdesta muusta osakilpailusta tulokseksi on kirjattu kuudes ja kahdeksas sija. Näitä tuloksia Aleksi Röyhkiö lähtee parantamaan, kun SM-sarja päättyy Turun ja Salon seuduilla.

– Meillä oli perinteisen tehokas ennakkovalmistautuminen, kun alkuviikon ohjelmassa oli valmennusryhmän leiri. Kaksi päivää tehtiin huolellista valmistautumista testeissä.

– Ajotreenit suoritettiin nopealla testitiellä, jonka uskon vastaavan Turun ympäristön teitä. Tarkoitus olisi olla kovassa iskussa kauden päätöskisassa, Renault Twingo R2 -autolla kilpaileva Röyhkiö sanoo.

SM TeijoTalot-ralli käynnistyy perjantaina kello 19.01 Turussa Metsämäen yleisöerikoiskokeella, jonka jälkeen illan pimentyessä ajetaan kaksi metsäpätkää. Lauantaina luvassa on vielä viisi sorapätkää.

Lue myös nämä