Rallin SM-sarjasta haetaan uutta kuskilupausta – palkintona kalustopaketti MM-ralliin

Flying Finn Future Star -projekti tuodaan takaisin rallin SM-sarjaan kaudella 2024.
Lauri Joona
Lauri Joona valittiin Flying Finn Future Star -ohjelman voittajaksi kauden 2020 päätteeksi. Kuva: Taneli Niinimäki/AKK
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Teemu Suninen valittiin ensimmäiseksi Tulevaisuuden Tähdeksi vuonna 2014. Sittemmin tittelin ovat voittaneet muun muassa Jari Huttunen, Emil Lindholm, Sami Pajari ja Lauri Joona.

Projekti laitettiin paussille koronapandemian vuoksi, mutta nyt AKK käynnistää ohjelman uudestaan. Tarjolla on jälleen merkittävä palkinto.

Ensi vuonna ohjelman voittavalle kuljettajalle tarjotaan osallistuminen ensi vuoden Suomen MM-ralliin, johon hän saa kalustokseen M-Sportin Ford Fiesta Rally3 -auton ja huoltokokonaisuuden: renkaat, polttoaineet, osallistumismaksut, testin ennen kisaa, koulutuksen ja valmennuksen ja myös konsultoinnin PR- ja mediasuhteiden hoitamiseen.

Palkinnosta pääsevät kisaamaan enintään 25-vuotiaat suomalaiskuljettajat, jotka ajavat ensi vuonna rallin SM-sarjassa Fordin Rally3- tai Rally4-kalustolla. Nelivetoisilla Rally3-autoilla kilpaillaan SM-sarjan SM2-luokassa ja etuvetoisilla Rally4-autoilla SM3-luokassa.

Kaluston on oltava nimenomaan Ford Fiesta, koska M-Sport on tukemassa hanketta.

– Tarkemmat valintakriteerit julkaistaan pian ensi vuoden rallin MM-sarjan kalenterin julkistamisen jälkeen, jolloin myös Secto Rally Finland 2024 ajankohta on selvillä. Luonnollisesti valintaprosessiin vaikuttaa ennen kaikkea menestyminen rallin SM-sarjan 2024 alkukauden osakilpailuissa sekä pistetilanteen perusteella erilliseen valintakokeeseen valittujen suoriutuminen valintakokeessa, rallin SM-sarjan nettisivuilla kerrotaan.

Lue myös nämä

  • Uusimmat