Rallin SM-sarjan systeemi pakottaa hyökkäykseen – ”Saamme lisäpisteitä vain ajaessamme kolmen joukkoon”

Lauri Joona hakee täysosumaa rallin SM-kauden viimeistä edellisestä osakilpailusta.
Lauri Joona
Lauri Joona. Kuva: Merita Mäkinen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

SM-sarja jatkuu viikonloppuna Lahden seudulla. Skoda-kuljettaja Joona starttaa kilpailuun SM1-luokan jaetulta kärkipaikalta – sekä hänellä että Jari Huttusella on kasassa 90 pistettä viiden osakilpailun jälkeen.

SM-sarjan kuuden ensimmäisen rallin tuloksista yhden kisan pisteet jätetään Lahden osakilpailun jälkeen pois laskuista. Joonan tämän kauden heikoin tulos on Kuopion SM-sarjan nelostila, mikä tarkoittaa sitä, että Joona voi kartuttaa pistepottiaan vain sijoittumalla kolmen parhaan joukkoon Lahdessa.

SM-sarjassa on äärimmäisen tiukka tilanne ennen viikonlopun koitosta, sillä Huttunen, Joona ja Teemu Asunmaa mahtuvat vain viiden pisteen sisään. Joonalla on kolmikosta siinä mielessä hieman heikompi tilanne, kun Huttusella ja Asunmaalla on tältä kaudelta jo yhdet ”nollakisat”.

Katso rallin SM-sarjan pistetilanteet täältä.

Näin ollen Joonan on pakko lähteä hyökkäykseen kaasu pohjassa.

– Lähdemme tavoittelemaan toista voittoa, muuta tavoitetta ei voikaan olla. Tarvitsemme lisäpisteitä, ja saamme niitä vain ajaessamme kolmen nopeimman joukkoon. Jokainen lisäpiste tulee tarpeeseen, Joona painottaa.

Joona on urakoinut viime viikkoina Skoda Fabian ratissa. Viime viikonloppuna hän kilpaili Suomen MM-rallissa ja viikkoa aiemmin Rooman EM-rallissa.

– Testiä emme ajaneet, sillä Suomen MM-rallissa saimme tarpeeksi kilometrejä. Tiedän, että Skoda sopii hyvin Lahden ympäristön sorateille, Joona luottaa.

Lahdessa nähdään ja koetaan ralliautoilun varsinainen superviikonloppu. Perjantaina ja lauantaina ensimmäisenä reitille starttaavat kansainvälisen Lahti Historic Rallyn kilpailijat. EM-kilpailijoiden jälkeen matkaan päästetään kotimaisen Historic Rally Trophyn kilpailijat tasanopeusluokkien johdattamina ja lopuksi starttaavat rallin SM-sarjan autokunnat.

SM-sarjan kilpailijat ajavat perjantai-iltana kaksi erikoiskoetta ja lauantaina kahdeksan pikataivalta. Reitti kulkee Kärkölän, Hollolan, Padasjoen, Pälkäneen ja Hämeenlinnan alueilla.

– Mielenkiintoinen ralli on tulossa. Edessä ajavat historic-autot rikkovat mukavasti tien pintaa, mutta autojen ajolinjat eivät välttämättä ole meille kovin optimaalisia. Haasteita on tulossa, mutta lähtöjärjestys on kuivalla kelillä mielestäni parempi näin päin, Joona arvelee.

Lue myös nämä

  • Uusimmat