Rallin MM-sarjan suomalaiskuskien kilpakumppanilta kovia sanoja – ”Hienoja kehitysaskeleita on tulossa”

Ranskalainen Yohan Rossel palaa Citroen C3 Rally2 -autonsa ohjaimiin tämän viikon Kroatian MM-rallissa.
Yohan Rossel
Yohan Rossel (oik.) luottaa Citroenin kalustoon. Kuva: Citroen Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Edellisen kerran Rossel kilpaili voitokkaasti Monte Carlossa tammikuussa. PH Sportin tiimissä ajava 28- vuotias ranskalainen asvalttispesialisti saa Kroatiassa vastaansa muun muassa Emil Lindholmin, Oliver Solbergin, Sami Pajarin ja Gus Greensmithin.

Haaste kauden toiseen luokkavoittoon on Citroen-kuskilla siis suuri, mutta Rossel uskoo kykyihinsä. Viime kaudella Rossel ajoi Kroatiassa voittoon ja oli sitä edellisellä kaudella myös podiumilla.

– Vaikka edellisestä kisasta on aikaa, olen itse asiassa ollut varsinkin kiireinen. Olen viettänyt aikaa pikku poikani kanssa, tehnyt remonttia talossamme ja ajanut testejä. Olen rakastanut työskentelyä Citroenin kanssa. On ollut hienoa nähdä, miten auto on kehittynyt, Rossel kertoo ranskalaisen AutoHebdo-lehden sivuilla.

Rosselin mukaan Citroenin Rally2-auto on kehittynyt sitten viime näkemän. Tiimillä on ollut kolme kuukautta aikaa hieroa Rosselin menopelistä kilpailukykyisempi taistelussa Toksport-tallin uusia Skoda RS Fabia Rally2 -autoja vastaan.

– Tiesimme etukäteen, että kauden avaus meidän on ajettava hyvin samanlaisella autolla kuin millä ajoimme viime vuonna. Nyt olemme päässeet tekemään monien eri osa-alueiden kimpussa töitä ja hienoja kehitysaskeleita on tulossa, Rossel sanailee.

– Kaikki ovat antaneet täyden panoksensa kehitystyöhön, joten toivon, että saamme lisää kilpailukykyä. Korimme oli jo ennestään hyvä, mutta onnistuimme vielä löytämään muutaman jutun.

Voitto on tietenkin Rosselin tavoitteena, mutta miehen mukaan maksimiriskillä sitä ei kannata lähteä hakemaan.

– Vaikka voitin viime vuonna, se ei tarkoita, että voisin automaattisesti uusia menestyksen. Ei minulla ole mitään paineita tuloksen suhteen. Ajamme niin hyvin kuin pystymme ja yritämme välttää virheitä. Jos tuntuu, että jotain puuttuu, on tärkeää reagoida nopeasti, Rossel pohtii.

– On tärkeää säilyttää keskittyminen, sillä vaikka avauspäivänä olisi muita takana, on mahdollisuuksia nousta eteenpäin. Esimerkiksi viime vuonna sade ja sumu olivat suuressa roolissa. Uskon, että sää on sellainen juttu, mikä pitää tänäkin vuonna huomioida tarkasti.

Katso alapuolelta viime vuoden Kroatian MM-rallin WRC2-luokan parhaat palat.

Lue myös nämä