Quantcast

Rallin MM-kaudelle huikea päätös – löytyykö Sebastien Ogierille pysäyttäjää?

Sebastien Ogier
Sebastien Ogier. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-kausi 2018 saa arvoisensa päätöksen tulevana viikonloppuna, kun seuraava maailmanmestari ratkotaan Australian sorakilpailussa. Vedonlyöjilläkin riittää pähkäiltävää, ketkä ovat vahvimpia vuoden viimeisessä MM-rallissa.

Fordin Sebastien Ogier ja Hyundain Thierry Neuville ovat tiukimmin mukana mestaruustaistossa. Viisi edellistä MM-titteliä voittanut Ogier johtaa MM-sarjaa, mutta ensimmäistä mestaruuttaan jahtaava Neuville on vain kolme pistettä ranskalaisen perässä.

Ogierilla on tällä kertaa epäkiitollinen tehtävä edessä perjantaina, jolloin hän joutuu ajamaan ensimmäisenä läpi soraerikoiskokeet. Kuivassa olosuhteessa ensimmäisestä lähtöpaikasta on pelkästään haittaa, kun teillä on irtosoraa aurattavana. Ogier saattaa kuitenkin saada helpotusta, sillä perjantain vastaiseksi yöksi Coffs Harbourin seudulle on luvattu sadekuuroja. Märillä metsäteillä ensimmäisestä lähtöpaikasta voi olla jopa hyötyä takana starttaaviin verrattuna.

Yksi asia on kuitenkin varma: Ogier ja Neuville eivät säästele vauhdin puolesta Australiassa.

– Uskon, että kokemukseni auttaa paineensietokyvyn kannalta. Olen ehkä hieman rentoutuneempi kuin muut. Tilanne on nyt kuitenkin tiukempi kuin koskaan aiemmin urallani, Ogier sanoo.

– Mielenkiintoinen kisa on luvassa – paras mies voittakoon. Olen johtanut MM-sarjaa melkein koko vuoden, mutta nyt olemme toisena. Se voi olla etu, jos on kuivaa. Jos sataa, tilanne on tasaisempi, Neuville arvioi.

Myös Toyotan Ott Tänakilla on yhä saumat mestaruuteen, mutta virolaisen ero kärkeen on peräti 23 pistettä. Tänakin vauhti on ollut huikealla tasolla kauden jälkimmäisellä puoliskolla, mutta kahdessa edellisessä rallissa hän putosi kärkipaikalta ja joutui tyytymään jämäpisteisiin.

Australiassa Tänak aikoo painaa lapun lattiaan.

– Homma ei ole enää meidän omissa käsissä. Mahdollisuudet ovat kuitenkin vielä olemassa, joten puskemme varmasti loppuun asti, Tänak suunnittelee.

Australiassa ratkeaa myös valmistajien maailmanmestaruus. Tommi Mäkisen johtama Toyota pitää kärkipaikkaa 12 pisteen erolla Hyundaihin. Toyotan Jari-Matti Latvalalta ja Esapekka Lapilta odotetaan hyvää suoritusta, jotta Hyundaille ei aukea tilaisuutta nousta ”Puuppolan tiimin” edelle.

Latvala on ollut viime aikoina sen verran kovassa iskussa, että tuurilaisella on rahkeita lyödä kiilaa MM-sarjan kärkikolmikon väliin. Latvala ei ole saavuttanut yhtäkään voittoa tällä kaudella, vaikka hän on ollut kolmessa edellisessä rallissa mukana kärkikamppailussa.

– Olen motivoituneempi kuin koskaan. Haluan todella onnistua. Viime vuonna keskeytin täällä viimeisellä erikoiskokeella, mutta nyt haluan onnistua Power Stagella, Latvala kertoo.

Australian MM-ralli käynnistyy myöhään torstai-iltana kello 23.03 Suomen aikaa. Kilpailun voittaja ja maailmanmestari ovat selvillä varhain sunnuntaiaamuna Suomen aikaa.

Rallit.fin arvio Australian MM-rallin kolmen kärjestä:

1. Sebastien Ogier

Ogier on vahvoilla, jos hän selviää perjantain aurausurakastaan ilman isompaa aikamenetystä. Ogier on näyttänyt viime kisoissa, että kuudes mestaruus kiinnostaa.

2. Ott Tänak

Tänakin ensimmäinen Toyota-kausi on ollut huikea, mutta kruunu taitaa jäädä saamatta. Tänakilla on vain ohuet mahdollisuudet mestaruuteen, mutta hän vetää täysillä päätyyn saakka ja taistelee myös tämän rallin voitosta.

3. Jari-Matti Latvala

Latvala on osoittanut heräämisen merkkejä kauden toisella puolikkaalla. Viidessä viime kisassa tuurilainen on kaapinut kolme palkintosijaa. Hyvä tulos Australiasta voisi taata Toyotalle arvokkaan valmistajien MM-tittelin.

Kilpailun kärkikolmikkoa voi pelata Veikkauksen Supertriplassa. Peliaika päättyy torstai-iltana kello 23.01.

Veikkauksen Voittajavedon pelikohteisiin pääset tästä.

Artikkeli on tehty kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat