Quantcast

Rallin maailmanmestaruus kolmen kauppa – ”Kaikki on nyt mahdollista”

Sebastien Ogier
Sebastien Ogier. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjan mestaruuskamppailu jatkuu tulevana viikonloppuna Walesin osakilpailulla. Kilpailun kärkisijoista käytäneen tasainen taisto haastavissa olosuhteissa, mikä tuo oman lisämausteensa myös vedonlyöjille.

Kautta on jäljellä kolme osakilpailua, ja maailmanmestaruusjahdissa on yhä kolme kuljettajaa. Hyundain Thierry Neuville pitää hallussaan pistetaulukon kärkisijaa, mutta Toyotan virolaistähti Ott Tänak on noussut vain 13 pisteen päähän belgialaiskuskista. Viisi edellistä maailmanmestaruutta voittanut Sebastien Ogier on puolestaan kymmenen pistettä jäljessä Tänakia.

Ogier on tottunut menestymään Walesin sateisissa ja mutaisissa olosuhteissa. Ranskalainen on voittanut kilpailun peräti neljästi viimeisten viiden vuoden aikana.

– Tämä on yksi vuoden haastavimmista ralleista, ja pidon arvioiminen on oma taiteenlajinsa. Haastaviin sääolosuhteisiin sopeutuminen voi viedä oman aikansa, mutta tänä vuonna voidaan päästä ajamaan kuivissakin olosuhteissa, mikä olisi erittäin mielenkiintoista, Ogier ennakoi.

Ensimmäistä maailmanmestaruuttaan hakeva Neuville on ajanut Walesissa palkintokorokkeelle kahdella edellisellä kaudella.

– Olisi mukava jatkaa sitä putkea. Turkin rallin pettymyksen jälkeen mestaruuskamppailu on jälleen käynnissä, Neuville sanoo.

Tänak on ollut ilmiömäisessä iskussa heinäkuun lopulla ajetusta Suomen MM-rallista lähtien. Kolmessa edellisessä kilpailussa virolainen on saalistanut kolme voittoa ja peräti 87 MM-pistettä. Hän on Walesissakin yksi vahvimmista voittajasuosikeista.

– Kaikki on nyt mahdollista mestaruustaiston suhteen. Minulla on hyvä fiilis siitä, mitä voimme tehdä Britanniassa, Tänak kertoo.

Tänakin tallikaveria Jari-Matti Latvalaa ei voi laskea ulos Walesin rallin kärkikamppailusta. Latvala ajaa peräti 17. kertaa perinteikkäässä rallissa, jonka hän on voittanut kerran urallaan.

– Meillä oli erittäin hyvä testi viime viikolla. Olin tyytyväinen siitä, että pääsimme ajamaan sateisissa ja mutaisissa olosuhteissa. Kahtena edellisenä syksynä testien aikana oli kuivaa, minkä vuoksi autossani oli väärät säädöt rallia varten, Latvala sanoo.

Viime vuonna kilpailun voitti Walesin oma rallisankari Elfyn Evans. Kuluva kausi on ollut pettymys Evansille, mutta viikonloppuna walesilainen yrittää toistaa viimevuotisen temppunsa. Helppoa se ei kuitenkaan ole MM-sarjan kärkeä vastaan.

Walesin MM-ralli käynnistyy torstai-iltana lyhyellä yleisöerikoiskokeella. Kilpailun voittaja on selvillä sunnuntaina noin kello 15 Suomen aikaa.

Rallit.fin arvio rallin kolmen kärjestä:

1. Sebastien Ogier

Ranskalainen sanoi ennen kilpailua, että hänen on päihitettävä Walesissa sekä Neuville että Tänak pystyäkseen taistelemaan mestaruudesta. Ogierin etuna on se, että Fordin WRC-kalusto sopii paremmin kuin hyvin walesilaisille metsäteille.

2. Ott Tänak

Keskikesällä näytti jo siltä, että Tänak on menettänyt saumat mestaruuteen. Mutta mitäpä vielä – virolainen on löytänyt huikean vireen, ja itseluottamuskin on kohdallaan.

3. Thierry Neuville

Neuvillen MM-johto on sulanut viime kisoissa. Edellisessä kilpailussa Turkissa belgialaiselle tuli keskeytys, eikä hänellä ole enää varaa heikkoihin tuloksiin.

Kilpailun kärkikolmikkoa voi pelata Veikkauksen Supertriplassa. Peliaika päättyy torstai-iltana ennen kello 21 alkavaa yleisöerikoiskoetta.

Veikkauksen Voittajavedon pelikohteisiin pääset tästä.

Artikkeli on tehty kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat