Quantcast

Rallikonkari Juha Salo nappasi kolmossijan, vaikka autossa kärysi – ”Olin varma, että jotain palaa”

Skodan Juha Salo ja Mikko Markkula sijoittuivat talvikauden kolmannessa ja viimeisessä SM-rallissa Kuopiossa kolmanneksi.
Juha Salo
Juha Salo. Kuva: Pekka Koski
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp


Kaksipäiväisessä rallissa kärkisijoista koko kilpailun ajan taistellut Salo nousi kolmannen sijansa myötä myös SM1-luokan yhteispisteissä samalle sijalle.

– Hyvää taistelua, eikä tällä kertaa virheitä. Tein eilen illalla rallin toiselle pätkälle jostain syystä todella epätarkan nuotin, ja se kostautui. Ei näissä kilpailuissa saisi ainoatakaan nuottia arpoa. Kun sama pätkä ajettiin tänään toistamiseen, niin automme takapuskuri löi johonkin penkkaan sen verran, että osa puskurista kääntyi päin pakoputkea, Salo kertaa tiedotteessa.

– Pätkän puolivälissä tuli sauhua ja käryä jo sen verran autoomme ohjaamoon sisälle, että olin jo varma, että jotain palaa. Siinä meni askelmerkit ajamisessani sekaisin. Kun pääsimme EK:n maaliin niin Mikko (Markkula) kävi tarkastamassa, että mikään ei palanut.

Rallikonkari jäi harmittelemaan, ettei kyyti aivan riittänyt kärkikaksikolle Emil Lindholmille ja Egon Kaurille. Eroa kärkeen tuli lopulta reilut puoli minuuttia.

– Rallin viimeisen pätkän otin varman päälle, koska sillä ei ollut enää sijoitukseemme vaikutusta. Täältä oli tulollaan kolmas sija ja sen me otimme. Eilen jäimme metsäpätkällä liikaa. Tänään ajo kulki. En saanut tällä kertaa ajettua yhtään pohja-aikaa, joita täältä haimme. Olimme tasaisesti kärjen tuntumassa, mutta viimeinen askel jäi ottamatta, Salo sanoo.

Talvikauden kolmesta SM-osakilpailusta Kuopion SM-rallin suoritus oli Salolta tasaisin.

– Tämän viikonlopun suoritukseeni olen ihan tyytyväinen. Talvikaudesta voisin antaa itselleni arvosanan 8 tai 8+. Kesällä jatketaan, ja siitä tulee varmasti mielenkiintoista. Mitään ei ole suuntaan tai toiseen ratkaistu. Yhteistyökumppaneilleni  talvikaudesta suuri kiitos, Salo muistuttaa.

Ralli SM-sarja jää kevättauolle. Seuraavan kerran SM-pisteistä ajetaan 13.–14. toukokuuta Turussa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat