Quantcast

Emil Lindholm jopa varmistellen SM-rallin voittoon – ”En ottanut turhia riskejä”

TGS Worldwiden Skodalla kilpailevat Emil Lindholm ja Reeta Hämäläinen valloittivat talvikauden kolmannen ja viimeisen SM-osakilpailun Kuopiossa.
Emil Lindholm
Emil Lindholm. Kuva: Merita Mäkinen/Meritapix
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kaksipäiväisessä rallissa koko ajan kilpailun kärkikolmikossa ajanut Lindholm kellotti Skodallaan rallin kahdelle viimeiselle EK:lle pohja-ajat, joiden ansiosta kaksikko nousi rallin ykköseksi ja kauden toiseen SM-osakilpailuvoittoon.

– Kiva päättää talvikausi voittoon ja SM-pistejohtoon, vaikka nykyinen maailmantilanne ei tällä kertaa juhlatunnelmaa valitettavasti nosta, Lindholm toteaa tiedotteessa.

– Meiltä ralli sujui tavoitteiden mukaisesti ja nousujohteisesti. Olimme pahimmillaan neljä sekuntia kärkeä perässä. Ennen rallia päätin, että täällä meidän ei ole pakko voittaa, joten en ottanut turhia riskejä vaan pyrin ajamaan ilman virheitä ja tasaisen kovaa. Onnistuimme siinä, Lindholm jatkaa.

Tarkkaileva taktiikka oli oivallinen, sillä pieni rykäisy päätöspätkillä teki tarvittavan eron Volkswagenilla ajaneeseen Egon Kauriin.

– Oli kiva ajaa sekuntikamppailussa. Kahdella viimeisellä EK:lla pystyin kiristämään vauhtiamme ja se riitti voittoon, Lindholm toteaa.

Kuopion talviset erikoiskokeet olivat hienossa kunnossa ja ne tarjosivat piikkirenkailla mahtavan pidon.

– Minulle henkilökohtaisesti oli iso yllätys, miten raju pito esimerkiksi lauantain erikoiskokeilla oli. En ole koskaan ajanut 9 millimetrin nastaulkonemalla, ja ne renkaat purivat jäätyneeseen lumiseen tiehen kuin asvalttirenkaat asvalttiin. En millään uskonut, että sama pito olisi jatkunut koko ajan. Aluksi en uskaltanut ulosmitata renkaiden pitoa. Milli on paljon rahassa, mutta käsittämättömän paljon myös nastaulkonemassa ja pidossa, Lindholm naureskelee.

Seuraavaksi Lindholm suuntaa katseensa SM1-luokan ykköspaikalta kohti kesää. Ennen ensimmäistä SM-rallia Lindholm osallistuu huhtikuussa Toksport WRT:n Skodalla Kroatian MM-ralliin.

– Tästä tilanteesta on hyvä lähteä kohti kesää ja uusia kisoja. Meille tuli nollakisa Riihimäellä, täällä Mikko (Heikkilä) koki saman kohtalon. Mitään ei ole ratkaistu. Edetään kisa kerrallaan, Lindholm muistuttaa.

Rallin SM-sarja jää kevättauolle. Seuraavan kerran SM-pisteistä ajetaan 13.–14. toukokuuta Turussa.
 
SM1-luokan SM-pistetilanne 3/7 osakilpailua:

1. Emil Lindholm   Skoda 62
2. Egon Kaur (EST) VW    53
3. Juha Salo       Skoda 43
4. Teemu Asunmaa   Skoda 41
5. Mikko Heikkilä  Skoda 38

Lue myös nämä

  • Uusimmat