Rallikonkari ilmoittautui mukaan MM-sarjan mestaruuskamppailuun – ”Olisi mahtava juttu”

Andreas Mikkelsen pääsee todennäköisesti ajamaan lähes täyden kauden rallin MM-sarjan kakkosluokassa.
Andreas Mikkelsen
Andreas Mikkelsen. Kuva: Skoda Motorsport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Mikkelsen jäi tyhjän päälle ennen kuluvaa kautta. Kokenut norjalainen luuli jo pääsevänsä Hyundain WRC-talliin, josta hänelle oli lupailtu jaettua paikkaa tallin kolmosautosta Dani Sordon rinnalla.

Hyundai teki kuitenkin Mikkelsenille oharit pestattuaan Esapekka Lapin ja Craig Breenin uusiksi kuljettajikseen tälle vuodelle. Breen menetti henkensä traagisessa testionnettomuudessa huhtikuussa, ja nyt suomalaiskuski Teemu Suninen on perimässä Breeniltä jääneen tehdastiimipaikan.

Mikkelsen avasi MM-kautensa toukokuussa Portugalin rallissa, jossa hän sijoittui kolmanneksi WRC2-luokan kisassa. Kesäkuun alussa Mikkelsen ajoi WRC2-voittoon Sardiniassa.

Seuraavaksi Mikkelsen kilpailee Toksport-tallin Skodalla Viron ja Suomen nopeissa soraralleissa. Ja jos kaikki menee nappiin, norjalaiskonkarin ohjelmaan tulee vielä pari MM-rallia lisää.

– En tiedä vieläkään, ajanko täyden kauden, mutta ainakin pääsemme Viroon ja Suomeen, Mikkelsen sanoi Dirtfish-sivustolle.

WRC2-luokan kuljettajat saavat ajaa kauden aikana seitsemän osakilpailua, joista kuusi parasta tulosta otetaan huomioon loppupisteissä.

– Se voisi olla realistista, että yrittäisin ajaa sarjassa kuusi osakilpailua, enkä seitsemää, kuten muut kuljettajat. Mutta katsotaan, mikä on mahdollista, Mikkelsen pyöritteli.

– Kaikki riippuu tietenkin seuraavien rallien tuloksista.

Mikkelsen voitti MM-sarjan kakkosluokan mestaruuden vuonna 2021. Viime vuonna hän taipui mestaruuskamppailussa kakkoseksi suomalaista Emil Lindholmia vastaan.

– Haluaisin tietenkin ajaa jokaisen osakilpailun. Mutta jos voimme ajaa enemmän kisoja tänä vuonna ja taistella mestaruudesta, se olisi mahtava juttu. Se olisi täydellistä, Mikkelsen kertoi.

Mikkelsen, 34, haaveilee yhä paikasta rallin MM-sarjan pääluokasta. Rally1-ajopaikkoja on kuitenkin tarjolla vain rajallinen määrä.

– Toivon uutta mahdollisuutta. Sellaista ei välttämättä enää ikinä tule, mutta mistäs sen tietää. Minun täytyy vain pitää huoli siitä, että olen hyvissä asemissa, jos tilaisuus osuu kohdalle, norjalainen tuumi.

Katso alta kooste Sardinian MM-rallin WRC2-luokan kilpailusta.

Lue myös nämä