Rallicrossin suomalaislupaus näytti kaapin paikan vastustajilleen – ”Ei tarvinnut ottaa älytöntä riskiä”

Jesse Kallio
Jesse Kallio. Kuva: Jakub Nitka/OMSE
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Jesse Kallio aloitti koronapandemian viivästämän rallicross-kauden vauhdikkaasti Ruotsin Höljesissä viikonloppuna.

Kallio voitti sunnuntaina loppuun ajetun RallyX Nordic -sarjan toisen osakilpailun. Suomalaiskuljettaja hallitsi rankkasateen kastelemalla radalla ajettua Supercar Lites -finaalia lähdöstä maaliin.

Kallio nappasi toiseksi isoimman pistepotin kisaviikonlopusta. Hän voitti sunnuntain finaalin ja sijoittui torstain avauskilpailussa teknisten murheiden jälkeen seitsemänneksi.

Lauantaina ja sunnuntaina ajetuissa karsintaerissä Kallion vauhti oli torstain tavoin erinomaista. Semifinaalissa Kalliolla oli pieniä vaikeuksia, mutta finaalissa suomalaislupaus oli omaa luokkaansa.

– Sain semifinaalissa huonon lähdön. Tuurini kääntyi torstaista toisinpäin, sillä viimeisellä kierroksella kärjessä ajaneet kolaroivat ja nousin voittoon. Finaalissa sain onnistuneen startin, eikä viiden kierroksen aikana johtopaikkani ollut oikeastaan missään vaiheessa uhattuna, Kallio kertasi.

– Puskin menemään kovaa, mutta tällä kertaa ei tarvinnut mitään älytöntä riskiä ottaa. Kolmen ensimmäisen kierroksen aikana sain jokaisella kierroksella ajettua sekunnin eroa muihin, joten kaksi viimeistä kierrosta oli varaa jo varmistella. Hieno voitto. Tuntuu hyvältä, sillä luokan taso täällä oli yhtä kova kuin tulevassa MM-sarjassa, Kallio iloitsi.

Lue myös: Jesse Kalliolta huikea suoritus karmeissa olosuhteissa Ruotsissa – ”Iso voitto minulle”

Rallicrossin MM-sarja käynnistyy 19-.20. elokuuta samaisella Höljesin moottoriradalla Ruotsissa. Neljän päivän aikana toteutettu kutsukilpailu toimi kuljettajille ja tiimeille hyvänä kenraaliharjoituksena tulevaan.

Kallio tavoittelee MM-sarjassa RX2-luokan mestaruutta.

– Oli hyvä tietää, että vauhtini on kohdallaan. Torstainakin olisi vauhdin puolesta ollut mahdollisuudet voittoon. Tämä oli myös ehdottoman tärkeä testikisa tulevaa varten. Nyt vielä sattui käytännössä kaikki mahdolliset kelit ja ajo-olosuhteet, joista sain tärkeätä oppia. Näin myös, että vauhtini on pahimpiin vastustajiin nähden kohdallaan. Voitto toi tervettä itseluottamusta tulevaan, Kallio muistutti.

Lue myös: Marcus Grönholm ajoi häikäisevään voittoon – ”En nähnyt ketään muita”

Lue myös: Niclas Grönholmille iso pettymys Ruotsissa – Marcus-isä pyöritteli päätään

Lue myös nämä

  • Uusimmat