Niclas Grönholmille iso pettymys Ruotsissa – Marcus-isä pyöritteli päätään

Niclas Grönholm
Niclas Grönholm. Kuva: GRX Taneco
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Niclas Grönholm oli yksi suurimmista voittajasuosikeista rallicrossin RallyX Nordicin osakilpailussa sunnuntaina, mutta suomalaistähden urakka päättyi jo semifinaalivaiheessa Ruotsin Höljesissä.

Grönholm oli kerännyt isoimman pistepotin alkueristä, joten hän sai paalupaikan ensimmäiseen semifinaalistarttiin. Grönholmin osalta kisa meni kuitenkin pilalle heti alussa, sillä hänen Hyundai i20 Supercarinsa sammui lähtöpaikalle.

Lue myös: Pelottava hetki rallicrossissa: ruotsalaiskuskin auto syttyi ilmiliekkeihin, suora lähetys keskeytettiin hetkeksi

Muut kuljettajat olivat karanneet satojen metrien päähän ennen kuin Grönholm pääsi vauhtiin.

– Tein kaiken normaalisti, mutta auto sammui, kun nostin kytkimen. En tiedä, olivatko kierrokset liian alhaalla vai oliko moottorissa jotain vikaa, Grönholm kertoi RallyX Nordicin nettilähetyksessä.

Kuivalla radalla Grönholmilla olisi ollut toivoton urakka taistella finaalipaikasta, mutta semifinaalit ajettiin rankkasateessa, jonka vuoksi Höljesin rata oli äärimmäisen haastavassa kunnossa.

Grönholm onnistui raivaamaan tiensä neljännelle tilalle ja haastoi Anders Michalakin kolmossijasta. Michalak ei kuitenkaan avannut ovea suomalaiskuljettajalle ja otti lähdön kolmannen tilan, joka ei kuitenkaan riittänyt finaaliin.

– Neljännen kierroksen jälkeen en nähnyt mitään, vaikka pistin ylimääräisen puhaltimen päälle. Näissä olosuhteissa on mahdotonta nähdä toisen auton perässä, Grönholm totesi.

Semifinaalin jälkeen suoran lähetyksen kuviin otettiin Niclaksen isä ja GRX-tallin päällikkö Marcus Grönholm, joka ei voinut muuta kuin pyöritellä päätään. Marcus Grönholm kilpailee Höljesissä Legends-luokassa, jonka semifinaalit ja finaali ajetaan myöhemmin sunnuntaina.

Supercar-luokan voitti lopulta rallicrossin kaksinkertainen maailmanmestari Johan Kristoffersson, joka jätti taakseen Robin Larssonin ja Oliver Solbergin. Grönholm sijoittui lopputuloksissa seitsemänneksi.

Höljesin radalla ajettiin viikonlopun aikana kauden ensimmäiset kansainväliset rallicross-kilpailut. Rallicrossin MM-sarja käynnistyy Höljesissä elokuussa.

Supercar-luokan finaalin tulokset:
1. Johan Kristoffersson 4.16,390
2. Robin Larsson     +4,677
3. Oliver Solberg    +10,407
4. Oliver Eriksson    +11,634
5. Thomas Bryntesson   +13,500
6. Fraser McConnell   +18,230

Juttua päivitetty kello 16.59 Supercar-luokan finaalin jälkeen.

Lue myös nämä

 • Uusimmat