Pystyykö Kalle Rovanperä jälleen ihmeeseen Kreikassa? Näin suomalaistähti testasi ikonista kisaa varten

Kalle Rovanperällä on jälleen mestaruus katkolla Kreikan MM-rallissa ensi viikolla.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan suomalaistähden mestaruusoljenkorsi on kuitenkin varsin ohut, sillä ero pahimpaan uhkaajaan, Hyundain Ott Tänakiin on 74 pistettä. Kreikan jälkeen eron on oltava 91 pistettä, joten Rovanperä tarvitsisi Kreikasta 17 pistettä virolaista enemmän varmistaakseen tittelin.

Rovanperällä on kuitenkin hienoja muistoja legendaarisesta Akropolis-rallista, joka palasi WRC-kalenteriin viime kaudella kahdeksan vuoden tauon jälkeen. Viime syyskuussa Rovanperä juhli Kreikassa rallin voittoa ja suomalaiskuski vei nimiinsä myös kisan päättäneen Power Stage -erikoiskokeen.

Tällä kertaa Rovanperän tilanne on kuitenkin tukalampi, sillä MM-sarjan johtajana tienaurasta irtosorasta on luvassa rutkasti perjantain pätkillä.

– Se on varmasti vaikea sorakisa aurata. Yritetään siellä maksimoida tulos ja olla lähellä Ottia ja muita, jotka sarjassa ovat lähimpänä, Rovanperä sanoi Belgian rallin jälkeen.

– Lähtöpaikka on vaikea. Kelistä se riippuu toki paljon. Jos on kuivaa, niin perjantaina häviää varmasti tuollaisessa sorakisassa. Yritetään kuroa eroa sitten kiinni. Toivottavasti takana tulevilla ei ole niin paljon parempi olosuhde, että pääsisivät isommin karkuun.

Rovanperä testasi viime viikon lopulla Kreikassa. Suomalaiskuski pääsi ajamaan sekä auringonpaisteessa että pienessä vesisateessa. Juuri kostea keli olisi Rovanperän toiveissa ensi viikolle, jotta auramiehen roolista ei olisi liian paljon haittaa. Toistaiseksi sää kuitenkin vaikuttaa olevan Lamían alueella Keski-Kreikassa kuiva ja kuuma ensi viikon osalta, mutta ennuste voi toki vielä muuttua.

Katso Rovanperän tyylinäyte Kreikan rallin testeistä alapuolelta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat