Quantcast

Petter Solberg: Olisi upeaa tehdä samaa kuin Tommi Mäkinen

Petter Solberg
Petter Solberg. Kuva: Volkswagen Motorsport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Petter Solberg haluaa seurata toisen rallimestarin Tommi Mäkisen jalanjälkiä.

Vuonna 2003 rallin maailmanmestaruuden voittanut Solberg ilmoitti hiljattain, että hän ajaa enää vain yksittäisiä kilpailuja. Solberg on saavuttanut urallaan myös kaksi maailmanmestaruutta rallicrossissa, jonka parissa hän on kilpaillut viime vuosina.

Solberg on päässyt myös johtamaan tiimejä. Hän kilpaili omalla tallillaan rallin MM-sarjassa 2009-11. Rallicrossin MM-sarjassa Solbergin tiimi oli lyömätön viime kausina.

Solberg ja Mäkinen ajoivat yhdessä Subarulla, kun norjalainen valloitti MM-tittelin 16 vuotta sitten. Mäkinen johtaa nykyään Toyota Gazoo Racing -tiimiä, joka saavutti valmistajien mestaruuden rallin MM-sarjassa viime kaudella.

Solberg pitää suomalaista roolimallinaan.

– Unelmanani on johtaa tehdastallia. Ralli on ensirakkauteni ja intohimoni, ja olisi upeaa tehdä samaa kuin Tommi, Solberg kertoo MM-sarjan virallisilla nettisivuilla.

– Tommi ja minä teimme hyvin töitä yhdessä, kun me molemmat ajoimme Subarulla. Näin, kuinka hän työskenteli ja kuinka palavasti hän halusi menestyä. Hän on jatkanut samalla tavalla johtaessaan Toyotan tiimiä. Haluaisin itsekin tehdä samaa tulevaisuudessa, norjalaiskonkari lisää.

Kaudella 2010 Solberg saavutti rallin MM-sarjassa kolmostilan oman tiiminsä Citroenilla.

– Olin siitä erittäin ylpeä. Sen jälkeen voitin kaksi rallicrossmestaruutta omalla autollani ennen kuin aloimme tehdä yhteistyötä Volkswagen Motorsportin kanssa rallicrossin MM-sarjassa.

Solberg aikoo hengähtää hetken ennen kuin hän päättää jatkosuunnitelmistaan.

– Haluan tarkastella vaihtoehtoja rauhassa ennen seuraavaa siirtoa. Mutta toki oman tiimin johtaminen rallin MM-sarjassa tai rallicrossin MM-sarjassa, kun sarjassa siirrytään sähköautoihin, olisi erittäin mielenkiintoista ja suuri unelma minulle.

Rallin MM-kauden seuraava osakilpailu ajetaan ensi viikolla. Katso alta videoennakko Argentiinan MM-rallista!

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2283,259443″ ap mute ]

 

Lue myös nämä

  • Uusimmat