Palkintosija ei tyydyttänyt Toyotan WRC-tähteä – ”Hävisimme kolme minuuttia tallikavereille!”

Toyotan walesilaiskuski Elfyn Evans saalisti kauden kolmannen palkintosijansa viime viikonloppuna Keniasta.
Elfyn Evans
Elfyn Evans. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Evans ajoi tapahtumarikkaassa Safari-rallissa kolmanneksi, mikä nosti miehen MM-taulukossa toiselle sijalle. Eroa sarjaa johtavaan tallikaveri Kalle Rovanperään on 41 pistettä.

– Olihan tämä melkoinen ralli ja paljon erilaisia haasteita. Olen ylpeä, että voin olla osa tällaista tiimiä, joka saavutti jälleen neloisvoiton näin vaikeasta kisasta, Evans huokasi kisan jälkeen.

– On kuitenkin henkilökohtaisesti vaikea olla tyytyväinen, sillä hävisimme tallikavereille kolme minuuttia. Siinä mielessä tilanne ei tyydytä, mutta toisaalta kolmas sija on ihan kelvollinen.

Kuten käytännössä kaikilla muillakin kuskeilla, oli myös Evansilla omat ongelmansa pitkän viikonlopun aikana.

– Muutaman kerran kuivat mutaiset urat yllättivät minut ja olivat heittää auton ulos tieltä. Myös vesihaudan ylityksessä minulla oli yksi ongelma sekä kaksi rengasrikkoa lauantaina. Muutamia juttuja siis tapahtui, mutta pääsimme maaliin ja se on tärkeintä, Evans totesi.

– Kalle kasvatti johtoaan MM-sarjassa, mutta myös minä sain hyvät pisteet. Tiimille tulos on loistava. Kuten sanottua, en ole täysin tyytyväinen, mutta Safarissa lopputulos voisi olla paljon huonompikin.

Rallin MM-sarja jatkuu 20.-23. heinäkuuta Viron nopeilla sorateillä.

Katso alapuolelta Kenian MM-rallin huippuhetket.

Lue myös nämä

  • Uusimmat