Suomalaistoivolta yllätysveto – loikkaa rallin SM-sarjan pääluokkaan: ”Vaikea siitä on kieltäytyä”

Rallin SM-sarjan kesäkauden avaavassa Länsirannikon rallissa nähdään uusi nimi pääluokan kilpailussa.
Jooa Iivari
Jooa Iivari. Kuva: Loudlife Media/AKK
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Talvikaudella SM2-luokan puolella kilpaillut Jooa Iivari, 18, ottaa uuden harppauksen ralliurallaan ja kilpailee SM1-luokassa Turun seudulla. Iivari osallistuu Länsirannikon ralliin Skoda Fabia R5 -autolla.

– Aukeni mahdollisuus päästä R5-autolla ajamaan, niin vaikeahan siitä on kieltäytyäkään, Iivari kertoo.

Kovalaisen Heikki aloitteli tällä ajokilla viime kauden. Tämä on siis Fabioista sitä vanhinta painosta, kun Evo ja RS Rally2 ovat tulleet sen jälkeen. Tulevana lauantaina otetaan ajokkiin tuntumaa testeissä.

Pääluokkaan on ilmoittautunut kaikkiaan kymmenen kuljettajaa. Iivari pääse mittamaan vauhtiaan muun muassa SM1-luokan kärkinimiä Roope Korhosta ja Benjamin Korholaa sekä Teemu Asunmaata vastaan.

– Tämän vuoden agenda oli ja on tosiaan edelleen ottaa neliveto haltuun. Nyt se vain tehdään siellä pääluokassa. Kovien ukkojen sekaan mennään. Koetetaan parhaan mukaan kerätä kilometrejä ilman jalkoihin jäämistä, mutta samalla tiedostaen, että järki ja maltti on oltava matkassa, Iivari suunnittelee.

Länsirannikon SM-ralliin on ilmoittautunut kaikkiaan 119 autokuntaa. SM2-luokan puolella on vain neljä kilpailijaparia, kun Iivarikaan ei ole enää kakkosluokassa ajamassa.

SM-sarjan kesäkauden avauskisa on ohjelmassa ensi viikolla 24.-25. toukokuuta.

Katso Länsirannikon SM-rallin ilmoittautuneiden lista kokonaisuudessaan täältä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat