Esapekka Lapille mahtavia uutisia tallipomolta

Esapekka Lappi on todistanut tällä kaudella, että pieksämäkeläinen kuuluu ehdottomasti rallin MM-sarjan kuninkuusluokkaan.
Cyril Abiteboul
Cyril Abiteboul on tyytyväinen Esapekka Lapin suorituksiin. Kuva: Romain Thuillier/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kun takana on seitsemän osakilpailua, on Lappi taistellut palkintosijoista kaikissa muissa paitsi kauden avauskisassa Monte Carlossa. Vyöllä on toistaiseksi kolme palkintosijaa. Ruotsissa ja Meksikossa tilille napsahti ulosajot, mutta näistä vain Meksikon tärsky oli puhtaasti kuskin vika.

Hyundain tiimissä Lapin suorituksista ollaan innoissaan. Lapilla on tiettävästi 1+1-mallinen sopimus eli ensi kaudesta on optio. Tallipomo Cyril Abiteboulin mukaan halua on pitää suomalaisässä riveissä myös kaudella 2024.

– Ei meillä ole vielä mitään kiirettä vahvistaa kuljettajakokoonpanoamme. Esapekan suoritukset varmasti johtavat keskusteluihin sopimuksen jatkamisesta. Luulen, että näitä keskusteluita käydään seuraavan parin kuukauden aikana, Abiteboul sanoo Motorsport.comin sivuilla.

Hyundai tiedotti kesäkuun alussa, että Teemu Suninen ajaa tallissa Rally1-autoa ainakin Suomen ja Viron MM-ralleissa. Samalla korealaisvalmistaja kertoi tehneensä sopimuksen toisen suomalaiskuski Emil Lindholmin kanssa. Lindholm ottaa Sunisen paikan tiimin WRC2-luokan auton ratissa.

Ensi kaudeksi Abiteboulin suunnitelmissa on ottaa käyttöön neljä Rally1-autoa nykyisen kolmen sijaan. Tämä on tietenkin loistava uutinen suomalaiskuljettajien kannalta.

– Me tutkimme tätä vaihtoehtoa, mutta päätöksiä ei ole tehty. Pyrimme kuitenkin siihen, että voisimme ajaa neljällä autolla ensi kaudella, Abiteboul kertoo.

– Tämä on tiimin sisäinen keskustelu, joka täytyy käydä. Toki myös budjetti on käytävä tarkasti läpi. On myös pohdittava, onko tärkeintä sijoittaa vain nuoriin kuskeihin vai jonkun kuljettajan osa-aikaiseen ajo-ohjelmaan. Tämä päätös meidän on tehtävä niin ikään lähikuukausien aikana.

Hyundain konkarikuski Dani Sordon jatko MM-sarjassa on epävarmaa. Tällä hetkellä tilanne vaikuttaa siltä, että kuluva kausi jäisi espanjalaiskuskin viimeiseksi. Näin ollen tehdastallin kolmannessa autossa olisi hyvinkin tilaa Suniselle, mutta myös jollekin toiselle kuskille.

Jos taas Hyundai päättää ottaa vielä neljännenkin Rally1-auton mukaan rallin MM-sarjaan, voisi se palvella esimerkiksi ”maksukuskeja”. Tällä tavalla paluuta WRC-tasolle janoavat kuskit kuten Andreas Mikkelsen ja Hayden Paddon voisivat saada osittaisen ajo-ohjelman itselleen rakennettua.

Rallin MM-sarja jatkuu 20.-23. heinäkuuta Virossa.

Katso alapuolelta viime kesän Viron MM-rallin parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat