Ott Tänakilta masentavia sanoja ennen kotirallia – ”En voi sanoa, että olisin erityisen innoissani”

M-Sport Fordin Ott Tänakin osalta Kenian MM-ralli oli vaikea.
Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Virolaiskuski kärsi kaksi rengasrikkoa ja oli lopulta tuloksissa kuudes. Eroa kärkeen muodostui liki kymmenen minuuttia.

Rengasrikkojen jälkeen Tänakin osalta kisasta tuli kurvailua, koska sekä eteen että taakse oli minuuttitolkulla matkaa. Virolainen sai lopulta viisi lisäpistettä Power Stage -pätkältä, joten Tänak saalisti kuitenkin varsin hyvän pistepotin tuliaisina Afrikasta hankalasta rallista huolimatta.

– Kuudes sija pisteet Powerilta ovat hyvä tulos kaikki ongelmat huomioiden. Ei tämä toki tulos ole, jonka takia ajamme kilpaa, mutta ihan kohtuullinen pistepotti kuitenkin, Tänak kommentoi rallin jälkeen.

– Ennen seuraavia kisoja meillä on paljon työtä tehtävänä, sillä ajamme pian Virossa. Siellä kyse on vauhdista ja sitä meidän on ehdottomasti löydettävä lisää.

MM-pisteissä Tänak on neljäntenä 42 pisteen päässä sarjaa johtavasta Toyotan Kalle Rovanperästä. Selvää on, että kirin on käynnistyttävä kotikonnuilta ja jatkuttava mielellään elokuun alussa Keski-Suomen sorateillä.

– Totta kai voin riskeerata kaiken kotirallissani. Ei siitä ole epäilystäkään. Eri asia sitten on, tuoko se yhtään enempää tuloksia. En ole kilpaillut tällä autolla aiemmin Viron ja Suomen kaltaisissa nopeissa ralleissa, joissa nopeus on kaikkein tärkeintä, Tänak sanoi.

– Katsotaan, mitä tapahtuu. En voi sanoa, että olisin tällä kertaa erityisen innoissani kotirallistani. Vuosi on ollut hyvin vaikea, mutta jotenkin meidän on löydettävä lisää vauhtia tuleviin kisoihin.

Viron MM-ralli ajetaan 20.-23. heinäkuuta.

Katso alapuolelta Kenian MM-rallin huippuhetket.

Lue myös nämä

  • Uusimmat