Quantcast

Pahalta näyttää: Teemu Suninen jäämässä ilman WRC-sopimusta?

Teemu Suninen
Teemu Suninen. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjan kuljettajatilanne vaikuttaa menevän pahaan suuntaan suomalaisittain. Näillä näkymin ensi kaudella WRC-autoa suomalaiskuskeista ohjastaa vain Toyotan Kalle Rovanperä. 

M-Sport Fordin leivissä viime kaudella ajanut Esapekka Lappi vahvisti jo joulukuun alun Monzan MM-rallissa, etteivät työt jatku brittitiimissä. Lappi sai tämän vuoden palkkaa vielä entiseltä työnantajaltaan Citroenilta, joten siinä mielessä pieksämäkeläinen oli halpa mies yksityistallille.

Rallit.fin tietojen mukaan myöskään Teemu Suninen ei todennäköisesti saa WRC-sopimusta ensi kaudeksi. Niin ikään M-Sportilla tänä vuonna ajanut Suninen on jäämässä paksujen lompakoiden kanssa kuljeskelevien Gus Greensmithin ja Adrien Fourmaux´n jalkoihin.

Sunisen managerina toimiva Timo Jouhki jättää vielä pienen oljenkorren neuvotteluille.

– Eihän se M-Sportin tilanne maailman paras ole. Vielä neuvotellaan Teemun hommasta, mutta mitään varmaa en voi vielä sanoa, Jouhki kommentoi Rallit.fille.

– Minä en osaa sanoa, milloin päätös (kuskien osalta) vahvistetaan, koska he eivät itsekään ihan tarkkaan tiedä. Eihän se harvinaista olisi, jos päätös tulee vasta tammikuussa. Monesti heillä on jäänyt päätökset viime tippaan. Ei ehkä ihan viime aikoina, mutta jokunen vuosi sitten viimeksi.

Ensi vuosi on tietynlainen välivuosi, koska kaudeksi 2022 on luvassa uuden teknologian hybridiautot. Ei siis ihme että koronapandemian takia kovia taloudellisia menetyksiä kokenut M-Sport haluaa juuri kaudella 2021 säästää kaikki roposet uuden auton kehitystyöhön.

Katso alta kauden 2020 päätösrallin kohokohdat. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,358031″ ap mute]

 

Esimerkiksi Greensmith toi jo tänä vuonna pari miljoonaa euroa M-Sportin kassaan ajopaikastaan WRC-tasolla. Fourmaux´lla on puolestaan Ranskan autourheiluliiton tuki, joten rahasta ei jää myöskään nuoren ranskalaisen paikka kiinni.

Sunisen on siis tuotava rahaa sisään talliin ja ajettava ensi vuosi ilmaiseksi?

– Siihen en ota mitään kantaa. Meillä on ollut sponsoreita, joilla me hoidetaan asioita. Toisaalta homma on niin, että Teemun pitää saada palkkaa ajamisesta, Jouhki paaluttaa.

Monissa liemissä keitetty manageri kuitenkin ymmärtää M-Sportin tuskaisen tilanteen. Koronan lisäksi nyt tiimin pyörittämisen haasteena on myös Brexit eli Britannian ero EU:sta, joka astuu lopullisesti voimaan siirtymäajan päätyttyä 31. joulukuuta.

– Onhan se päivänselvä asia, että maailman tilanne vaikuttaa (tallin toimintaan). Sääliksi käy M-Sportin kaverit. Korona ei heitä helpolla päästänyt ja nyt vielä Brexit siihen päälle. Onhan se ihan hirveää.

Kauden 2021 ensimmäinen osakilpailu, legendaarinen Monte Carlon MM-ralli ajetaan 21. – 24. tammikuuta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat